Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat, joi seară, cel de-al doilea meci amical pe care l-au susţinut în Serbia, la Belgrad. De această dată, "leii roşii" orădeni s-au confruntat cu "leii londonzi", întâlnind formaţia London Lions, pe care au întrecut-o la o diferenţă de 12 puncte, cu scorul de 102-90.

După un început de joc echilibrat, britanicii s-au desprins şi au ajuns să conducă la un moment dat cu scorul de 30-13, însă antrenorul Cristian Achim a trimis în teren o formulă de joc cu doi români în permanenţă în teren, unul fiind U23.

De la jumătatea sfertului secund, vicecampioana României a început să-şi revină şi să reducă din handicap, dar până la pauza mare londonezii s-au desprins din nou la 45-34.

Din sfertul III, Cristian Achim a renunţat la sistemul cu doi jucători români în permanenţă pe teren, dar cu toate acestea, cei de la London Lions s-au detaşat pe tabelă.

Totuşi, nivelul de eficacitate defensivă al echipei orădene a fost foarte bun pe finalul secvenţei a treia, iar Stephen Holt, revenit după o accidentare, a ajutat la revirimentul de pe tabela de marcaj, scor 64-65. London Lions au marcat însă ultimele două coşuri pe finalul secvenţei pentru a intra în ultima pauză cu avantajul de 69-64.

Ultimul sfert s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, iar londonezii au rămas în avantaj. Pe un fond de oboseală şi în condiţiile unui ritm alert, în jocul ambelor echipe au apărut erorile. Stephen Holt a înscris de la distanţă şi a adus Oradea la un punct în spatele adversarului, cu două minute de joc rămase de disputat.

După timpul regulamentar de joc s-a consemnat egalitate, astfel că s-a trecut la prelungiri.

Alex Gavrilovic a marcat primele puncte în runda suplimentară, după o recuperare ofensivă. Francezul a mai obţinut o recuperare la panoul advers şi a mărit avantajul la două posesii. Acelaşi jucător a finalizat un slam dunk după un pick and roll cu serviciul lui Dovis Bickauskis prin care CSM CSU Oradea s-a desprins la şase lungimi cu un minut şi opt secunde rămase de jucat din repriza de prelungiri. După cum informează site-ul clubului orădean, London Lions au cerut timp de odihnă, iar Kris şi Stephen au punctat ulterior, pentru a stabili rezultatul final, 102-90 în favoarea "roş-albaştrilor" bihoreni.

În acest meci, Stephen Holt a fost cel mai eficace jucător de la CSM, cu 31 de puncte. L-au urmat Alex Gavrilovic, cu 22 de puncte, Kris Richard cu 17 puncte, Garlon Green cu 11 puncte şi Dovis Bickauskis, autor a 8 puncte.

După jocurile din acestă săptămână de la Belgrad, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se întorc acasă, aici unde, în perioada 6-18 septembrie, vor susţine partidele de la Memorialul Antonio Alexe.