Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie clară, sâmbătă seara, la Ploieşti, în faţa echipei locale CSM Petrolul. Bihorenii s-au impus cu 85-62 şi au ajuns, astfel, la cea de-a cincea victorie consecutivă în Liga Naţională.

În meciul care a avut loc la Sala Olimpia din Ploiești şi care a contat pentru etapa a 7-a a campionatului intern, antrenorul Cristian Achim a început cu: Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. 

Încă din start, oaspeţii s-au instalat la conducere, excelând prin aruncările de la distanță. Kris Richard, Donatas Tarolis, Erick Neal, dar şi pivoţii Freeman și Baciu au ieşit în evidenţă pentru a duce Oradea la un 27-11 după zece minute.

În sfertul II avantajul a crescut, după ce Oradea a înscris primele puncte. Cu un procentaj superior la aruncările din acţiune, dar şi cu ceva probleme la linia de pedeapsă, formaţia şi-a păstrat avansul din primul sfert, pentru a intra în pauza mare cu 48-31.

Debutul celei de-a treia secvenţe a fost favorabil ploieştenilor, care s-au apropiat la 11 puncte, însă după un timeout solicitat de Cristian Achim, oaspeţii s-au mobilizat din nou. Scorul după 30 minute de joc a fost de 70-49 pentru CSM CSU.

Deşi orădenii au înscris primele puncte în sfertul 4, gazdele au reacţionat bine şi au punctat de două ori consecutiv de la mare distanță. După un alt timeout al lui Achim, situaţia s-a schimbat din nou, pentru ca vicecampionii să ajungă să conducă cu peste 20 de puncte. În final, scorul a fost 85-62 pentru CSM CSU Oradea, care a ajuns astfel la un bilanţ de 5-1 în Conferinţa B a Ligii Naţionale.

În jocul de la Ploieşti, Donatas Tarolis a fost cel mai eficace, cu 20 de puncte. L-au urmat: Cătălin Baciu cu 14 puncte, Kris Richard cu 12 puncte şi Erick Neal, autor a 9 puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!