Aşa cum era de aşteptat, CSM CSU Oradea s-a impus luni în deplasare, la Târgu Jiu, în faţa echipei locale CSM, într-o partidă rămasă restantă din Liga Naţională.

Controlat de bihoreni în partea secundă, jocul s-a încheiat cu victoria la 22 de puncte a "roş-albaştrilor", scor 85-63. Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Aaron Broussard, Garlon Green, Nikola Markovic, Vlad Marinău şi Cătălin Baciu.

Debutul nu a fost unul spectaculos, cu puţine puncte înscrise în primul sfert, dar şi multe ratări ale orădenilor la libere. Astfel, în prima pauză s-a intrat cu scorul de 14-13 în favoarea "leilor roşii".

În sfertul secund, gazdele au trecut la conducere, pe fondul unui joc modest al bihorenilor. Nu pentru mult timp însă, fiindcă Stephen Holt a marcat de trei ori de pe semicerc. Totuşi gazdele au reacţionat imediat şi în pauza mare echipa gorjeană conducea cu cinci puncte, scor 37-32.

Sferul III a debutat bine pentru orădeni, care au fost mult mai eficienţi în faza ofensivă, au întors situaţia de partea lor, după care Markovic a mărit avantajul. Au continuat să înscrie şi Nicolescu şi Green, iar în ultima pauză CSM CSU conducea deja cu 14 puncte, scor 63-49.

Secvenţa decisivă a fost controlată de orădeni, care s-au distanţat la peste 20 de puncte, iar în final s-au impus cu scorul de 85-63, cu toate că pe teren erau în formaţie şi tinerii Vlad Marinău şi Enzo Vescan.

Este cea de-a 11-a victorie pentru CSM CSU Oradea în actuala ediţie de campionat, care se află acum pe locul 7, cu 27 de puncte.

În jocul de la Târgu Jiu, Garlon Green a marcat 18 puncte pentru trupa orădeană, în timp ce Stephen Holt şi Nikola Markovic au încheiat cu 14 puncte, iar Giordan Watson cu 13 puncte. De la gazde, Kevin Allen a fost cel mai eficace, cu 21 puncte.

Pentru orădeni va urma Turneul 11 al Ligii Naţionale, pe care îl vor găzdui la Arena Antonio Alexe, în perioada 11-12 aprilie, când vor susţine jocurile cu CSO Voluntari şi BC Athletic Constanţa.