Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat meciul de luni seara de la Bucureşti, cu Dinamo, dar nu au fost scutiţi de emoţii, întrucât partida s-a disputat până în ultima secundă. Bihorenii s-au impus cu scorul de 84-81 şi mai bifează două puncte în clasament, unde şi-au consolidat poziţia a doua, cu trei puncte mai mult decât echipa de pe locul 3.

Totuşi, jocul de luni de la Bucureşti, cu Dinamo, din cadrul etapei a 22-a a Ligii Naţionale, a fost început slab de roş-albaştrii, care s-au văzut conduşi după primul sfert cu scorul de 27-19.

După ce, în debutul secvenţei secunde, gazdele s-au desprins chiar la zece puncte, a urmat revirimentul orădenilor, care au reuşit un parţial de 15-0, fapt care i-a adus pe ei în avantaj. Mai mult, CSM s-a desprins, la rându-i, la zece puncte pe tabelă, după ce au avut un procentaj de 78% la aruncările de două puncte și 16 pase decisive la jumătatea confruntării. Dinamo a dat un semn de revenire chiar în ultima secundă a sfertului II, când a marcat a un coș de 3 puncte de la mijlocul terenului, pe sirenă. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu 53-46 pentru CSM CSU.

În sfertul III jocul a fost foarte disputat, momentele bune în joc alternând la cele două echipe. CSM CSU s-a menţinut însă în avantaj, iar în ultima pauză a intrat la coducere cu 67-62.

Debutul ultimei secvenţe a fost favorabil dinamoviştilor, care s-au apropiat la un singur punct, scor 66-67. A urmat o dispută echilibrată în continuare, dar roş-albaştrii au marcat prin Arledge, care a desprins CSM-ul la patru puncte. „Câinii roşii” au continuat să lupte şi bucureştenii s-au menţinut aproape de adversar pe tabelă.

Cu 15 secunde înainte de final, Cătălin Baciu a marcat un coș după o recuperare ofensivă prin care a desprins CSM-ul la două posesii, 78-82. Fostul jucător al orădenilor Andrei Mandache a reuşit tripla cu 13 secunde înainte de final, pentru a strânge scorul la 81-82.

După un time-out solicitat de Cristian Achim, roş-albaştrii au beneficiat de două aruncări libere, pe care le-a transformat Kris Richard, care a dus scorul la 81-84. Ultimul atac a fost al gazdelor, dar nu au reuşit să concretizeze, iar rezultatul final a consfiinţit victoria orădenilor cu scorul de 84-81.

După acest rezultat, CSM CSU a ajuns la un bilanţ de 10-2 la general în TOP 10, unde ocupă locul 2, după U BT Cluj.

În partida de luni seara de la Bucureşti, Toddrick Gotcher a fost principalul marcatori a l orădenilor, cu 15 puncte. Kris Richard, Donatas Tarolis și Nijal Pearson au contribuit şi ei cu câte 14 puncte fiecare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!