Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă seară, la Constanţa, cea de-a treia victorie din actuala ediţie de campionat. Bihorenii au întâlnit echipa locală CSM Constanța, pe care au reuşit să o învingă cu scorul de 81-75, într-un joc ce a contat pentru etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale.

A fost un joc în care a revenit marele absent al ultimelor partide de la CSM CSU, lituanianul Donatas Tarolis. De la început însă, antrenorul Cristian Achim a început meciul cu: Erick Neal, Kris Richard, Ninjal Pearson, Bobe Nicolescu și Lenard Freeman.

După un început echilibrat, roş-albaştrii s-au desprins şi au încheiat primul sfert cu un avantaj de cinci puncte, scor 24-19.

În sfertul secund şi-a făcut reapariţia şi Tarolis, care s-a făcut simţit imediat, iar orădenii au rămas în avantaj şi la jumătatea partidei, scor 46-37.

După pauza mare, CSM CSU s-a desprins la peste zece puncte, dar constănţenii au încercat să reacţioneze, numai că Donatas Tarolis a ajutat echipa orădeană să se desprindă la peste 20 de puncte. În cele din urmă, sfertul III s-a încheiat cu 73-54 pentru roş-albaştri.

Cu o astfel de diferenţă pe tabelă, în ultimele zece minute echipa orădeană nu a mai fost concentrată sută la sută, iar gazdele au profitat şi au redus ecartul, până acolo încât s-au apropiat la şase puncte. Totuşi, „defensiva lui Richard a reușit să mențină formația orădeană în avantaj până la finalul confruntării”, după cum notează site-ul clubului bihorean, care mai precizează şi că „Oradea a avut 19 recuperări ofensive și a provocat 24 posesii pierdute echipei adverse în acest meci”.

Jocul s-a încheiat cu 81-75 pentru CSM CSU, care ajunge acum la un bilanţ de 3-1, după primele cinci etape a noii ediţii de campionat.

Principalii marcator ai echipei bihorene au fost în jocul de la Constanţa Kris Richard şi Erick Neal, autori a câte 21 de puncte. I-au urmat tocmai Donatas Tarolis, cu 19 puncte, în cele 17 minute cât a evoluat în acest joc.

De la formaţia constănţeană, Rolland Torok – un sportiv originar din Oradea - a fost cel mai eficace, cu 18 puncte, în timp ce Bryan Griffin a înscris şi el 13 puncte.

Pentru CSM CSU Oradea urmează meciul de miercuri din Finlanda, cu Kataja Basket, în cadrul etapei a II-a fazei grupelor FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!