Deşi au evoluat pe terenul ultimei clasate din TOP 10, la Braşov, cu CSM Corona, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au avut un joc dificil, sâmbătă seara, în cadrul etapei a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Bihorenii s-au impus cu scorul de 81-75, dar după ce au avut un prim sfert extrem de slab.

Astfel, la prima pauză, echipa antrenată de Cristian Achim era condusă cu 20 de puncte. Scorul a fost de 29-9 în favoarea gazdelor. „Oradea a avut numeroase posesii pierdute, nu a găsit ținta de la distanță deloc și a fost inexistentă în defensivă”, după cum au precizat şi reprezentanţii clubului CSM, pe site-ul oficial.

În sfertul al doilea, jocul bihorenilor s-a mai îmbunătăţit, astfel că CSM CSU a mai redus din diferenţă, pentru a ajunge la şase puncte de adversar la pauza mare, scor 45-39.

În secvenţa a III-a, în schimb, situaţia s-a echilibrat mult. Gazdele s-au menţinut în avantaj pe tabelă, dar elevii antrenorului Cristian Achim s-au apropiat ameninţător. Roş-albaştrii au reuşit să egaleze prima dată la 61, după care chiar au trecut în avantaj, numai că în ultima pauză s-a intrat cu scor egal, 64-64.

O formă bună de joc a arătat-o, în special în ultimul sfert, Toddrick Gotcher, cel care a desprins echipa orădeană la două posesii. Gazdele nu au cedat însă şi au replicat rapid, reuşind să egaleze la 75, când mai erau trei minute din joc. 

Totuşi, finalul partidei a fost al CSM CSU-ului, care a înscris mai întâi prin Kris Richard, după care Donatas Tarolis a stabilit scorul final, 81-75 pentru vicecampioni, care ajung, astfel, la cea de-a 13-a victorie din TOP 10 şi se menţin pe locul 2 în clasament.

În partida de sâmbătă seara de la Braşov, Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al echipei antrenate de Cristian Achim, cu 17 puncte. El a fost urmat de Kris Richard cu 14 puncte, Cătălin Baciu şi Jon Arledge cu câte 11 puncte şi de Nijal Pearson, autor a 10 puncte.

De la gazde, CJ Williams a fost cel mai eficace, cu 15 puncte înscrise pentru CSM Corona.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!