Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au disputat miercuri seara, la Galaţi, un joc în devans din cadrul etapei a 7-a a Ligii Naţionale. Trupa bihoreană a întâlnit echipa locală CSM, pe care a reuşit s-o întreacă cu scorul de 84-75.

Meciul a început bine pentru gazde, care în primul sfert s-au distanțat pe tabelă. Astfel, în prima pauză s-a intrat cu scorul de 22-13 în favoarea echipei gălăţene.

După ce gazdele s-au desprins chiar la zece puncte, în sfertul secund, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au avut reacţie şi, cu o apărare bună, dar şi cu un apetit ofensiv deosebit al lui Nikola Markovic, Oradea a egalat şi ulterior a trecut la conducere, la jumătatea confruntării CSM CSU având două puncte avans, scor 41-43.

După pauza mare, CSM CSU a revenit mai bine, „roş-albaştrii” având un parţial de 10-2, prin care au început să se desprindă pe tabelă. În ultima pauză, formaţia bihoreană conducea cu 11 puncte, scor 53-64.

În ultimele zece minute, jocul a fost mai disputat. Echipa gălăţeană a încercat să revină pe tabelă, Luka Mitrovic fiind cel mai periculos jucător al gazdelor, dar CSM a ştiut cum să gestioneze finalul, iar Justin Carter a ieşit la rampă în această ultimă secvenţă. S-a terminat cu 75-84 pentru orădeni, care au ajuns la cea de-a patra victorie din actuala ediţie de campionat.

Nikola Markovic a fost principalul marcator al oaspeţilor, cu 22 de puncte. El a fost urmat de Justin Carter cu 16 puncte şi de Stephen Holt, autor a 13 puncte.

De la echipa gălăţeană, Luka Mitrovic a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte înscrise.

De menţionat că la această partidă CSM CSU Oradea nu s-a putut baza pe serviciile jucătorilor Donatas Tarolis, care este accidentat, și Cătălin Baciu, cu probleme medicale.

După această partidă, formaţia bihoreană are un bilanţ general de 4 victorii şi o înfrângere şi, cu cele 9 puncte acumulate, ocupă prima poziţie a Conferinţei B din Liga Naţională. 

În următoarea partidă, baschetbaliştii de la CSM CSU vor juca pe teren propriu, la Oradea Arena, cu CSM Constanța, sâmbătă, cu începere de la ora 19.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!