Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus şi în cel de-al doilea joc pe care l-au susţinut în acest weekend în Ungaria şi şi-au adjudecat turneul de la Debrețin.

După victoria de vineri seara din faţa celor de la Szolnoki Olajbanyasz, cu 77-70, sâmbătă, în finala turneului amical, roş-albaştrii au dat peste gazdele de la DEAC Debrecen, pe care le-au învins la diferenţă de 13 puncte, cu scorul de 85-72.

De această dată a fost un joc controlat în mare parte de bihoreni, care s-au impus în primele două sferturi cu 26-16 şi 20-15. 

După pauza mare, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins la peste 20 de puncte diferenţă, după care a intervenit o stare de relaxare, fapt ce le-a permis maghiarilor să se apropie, cu zece minute înainte de final tabela de marcaj indicând scorul de 64-53.

În ultimul sfert, baschetbaliștii echipei din Debrețin s-au apropiat şi mai tare, însă după o triplă a lui Donatas Tarolis, CSM Oradea a liniştit situaţia şi a câştigat apoi cu 85-72.

De această dată, antrenorul Cristian Achim a început jocul în formula: Brown, Richard, Williams, Tarolis și Young.

Principalul marcator al bihorenilor a fost Sayeed Pridgett, cu 18 puncte, în timp ce Donatas Tarolis a înscris 17 puncte, Brandon Brown - 14, Kris Richard - 13, iar Kalif Young - 11 puncte. 

De la gazde, Djordje Drenovac a fost cel mai eficace, cu 27 de puncte.

După cum transmite clubul orădean, căpitanul echipei CSM, Bobe Nicolescu, a absentat în această partidă, confruntându-se cu „o problemă medicală ce l-a împiedicat să se afle pe parchet”.

Pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea urmează primele jocuri de acasă. Acestea se vor desfăşura în perioada 6-7 septembrie, la Oradea Arena, cu ocazia turneului ce va cinsti memoria lui Antonio Alexe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!