Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au disputat marţi cel de-al doilea joc amical din această perioadă şi primul din turneul din Serbia. "Roş-albaştrii" au întâlnit Steaua Roşie Belgrad, una dintre cele mai redutabile echipe din baschetul european. Meciul, care s-a disputat la Pionir, în capitala Serbiei, fără participarea publicului, s-a încheiat cu scorul de 74-50 în favoarea gazdelor.

Este de apreciat însă faptul că trupa orădeană a oferit o replică solidă pe tot parcursul primei secvenţe şi chiar a câştigat primul sfert cu scorul de 20-19.

Din păcate situaţia s-a schimbat în sfertul secund, când jocul ofensiv al gazdelor a fost impresionant. La formaţia bihoreană Nikola Markovic s-a accidentat, iar pe acest fond, gazdele s-au desprins la 44-27, la pauza mare.

Deja din sfertul al treilea au fost oferite minute mai multe şi tinerilor jucători, iar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 62-38 în favoarea celor de la Steaua Roşie.

În continuare, în ultimul sfert, jocul a continuat cam de aceeaşi manieră, iar ultima sirenă a consfinţit rezultatul de 74-50 pentru belgrădeni, de la care s-a remarcat şi Nikola Kalinic, fost câştigător al Euroligii şi component de bază al naţionalei Serbiei. "Acesta a arătat un nivel deosebit de ridicat de înţelegere a jocului de baschet, dar şi câteva realizări individuale impresionante", după cum transmite site-ul clubului bihorean.

Principalii marcatori ai CSM-ului au fost marţi seara: Garlon Green, autor a 11 puncte, Stephen Holt şi Alex Gavrilovic, cu câte 8 puncte. La gazde, cel mai eficace s-a dovedit a fi Ognjen Kuzmic, cu 14 puncte marcate.

Elevii antrenorului Cristian Achim rămân în capitala Serbiei, pentru a disputa joi, de la ora 18, un nou joc, în compania britanicilor de la London Lions.