Formaţia de baschet CSM CSU Oradea a debutat cu o înfrângere la 18 puncte în noua ediţie a FIBA Europe Cup.

Miercuri seara, în prima etapă din Grupa E, echipa bihoreană a jucat în Franţa, pe terenul celor de la Cholet Basket, formaţie în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 81-99.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Neal, Richard, Carter, Tarolis și Ogden. Deşi jucătorii formaţiei orădene au avut un debut bun de meci, conducând cu scorul de 12-7, încet gazdele au pus stăpânire pe joc şi, după ce au realizat un parţial de 15-1, au intrat în prima pauză în avantaj cu scorul de 22-13.

Debutul sfertului II a fost favorabil echipei franceze, care s-a desprins la 16 puncte, însă CSM-ul a avut reacţie, apropiindu-se la o diferenţă de doar patru puncte, scor 36-32, după ce Donatas Tarolis a ieşit în evidenţă la finalizare. Până la pauza mare, jucătorii de la Cholet au mai înscris totuşi trei puncte, iar la jumătatea confruntării, tabela de marcaj indica scorul de 39-32.

Revenirea de la vestiare a fost bună pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au înscris primele şapte puncte din sfertul III şi, astfel, au reuşit să egaleze situaţia pe tabelă, scor 39-39. După acest moment balanţa a înclinat de partea echipei franceze, care a înscris zece puncte consecutive şi s-a desprins tot mai tare pe tabelă. În ultima pauză s-a intrat chiar cu o diferenţă de 22 de puncte în favoarea echipei din Cholet, scor 74-52.

Aruncările de la distanţă reuşite au fost cele care i-au ţinut pe jucătorii echipei gază la o diferenţă considerabilă pe tabelă. Oradea nu a reuşit să reducă foarte mult din diferenţă în ultimele zece minute, iar partida s-a încheiat cu scorul de 99-81 în favoarea formaţiei franceze.

În acest joc, de la CSM CSU, principalul marcator a fost Donatas Tarolis, autor a 18 puncte, în timp ce Erick Neal a înscris şi el 17 puncte, iar Mark Ogden și Justin Carter, câte 10 puncte.

De la Cholet cei mai eficace au fost TJ Campbell și Perry Ellis, cu câte 19 puncte.

În cealaltă partidă din prima etapă a Grupei E din FIBA Euope Cup, formaţia belgiană Kangoeroes Mechelen s-a impus clar în deplasare, în Bulgaria, în faţa echipei Rilski Sportist, cu scorul de 100-66.

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum trei jocuri pe teren propriu în această grupă continentală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!