Faptul că echipa clujeană de baschet masculin U BT este la un alt nivel față de celelalte competitoare din actualul sezon al Ligii Naţionale a reieşit şi după prima partidă din finala cu CSM CSU Oradea, care s-a desfăşurat duminică în BT Arena din Cluj.

Gazdele s-au impus la o diferenţă concludentă, de 31 de puncte, cu scorul de 95-64 şi au făcut primul pas către apărarea trofeului.

Jocul a aparţinut din start clujenilor, care după primele zece minute conduceau cu 25-17.

Deşi a avut momente de revenire, echipa orădeană a fost întrecută şi în sfertul al doilea, iar la jumătatea confruntării scorul a devenit 43-31 în favoarea celor de la U BT.

Dacă în primele două sferturi s-au ţinut cât de cât aproape de adversari, în sfertul III orădenii au fost depăşiţi net de gazde, care au ajuns ca în ultima pauză să aibă un avantaj de 20 de puncte, scor 70-50.

Deşi în sfertul decisiv clujenii au început mai bine şi s-au desprins din nou, roş-albaştrii au redus diferenţa la 16 puncte, dar mai mult nu au putut, pentru că ulterior clujenii au început să se desprindă iarăşi, pentru a câştiga clar cu scorul de 95-64.

Astfel, echipa clujeană are 1-0 la întâlnirile directe în această finală a Ligii Naţionale, care se dispută după sistemul cel mai bun din şapte confruntări.

Jocul al doilea este programat tot la Cluj, marţi seară cu începere de la ora 19.

În partida de duminică, Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al echipei orădene, cu 13 puncte, în timp ce Bobe Nicolescu a marcat 12 puncte, iar Donatas Tarolis și Abdul Gaddy şi-au trecut în cont câte 7 puncte. De la gazde, Karel Guzman a fost principalul marcator, cu 21 de puncte, în timp ce Patrick Richard a înscris şi el 18 puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!