Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu o victorie convingătoare, marţi seara, în noul sezon oficial. Aflaţi în Turcia, la Antalya, roş-albaştrii au întâlnit echipa scoţiană Caledonia Gladiators în sferturile de finală ale turneului 3 din calificările Basketball Champions League.

Exceptând primele minute, când scoţienii au marcat primul coş, orădenii au condus în permanenţă pe tabelă, şi chiar la diferenţe concludente, pentru a se impune în final cu scorul de 90-59, ceea ce spune totul despre istoricul acestei partide.

Deşi nu a forţat, CSM a avut la prima pauză 18-11, iar la jumătatea confruntării conducea deja cu 51-26.

De la început, antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren pe: Brown, Williams, Nicolescu, Tarolis și Petrilevicius. Pe parcurs au intrat şi ceilalţi jucători din lotul pentru acest joc, inclusiv tinerii Raul Mureşean şi Marian Schmidt, care şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor.

Cu 10 minute înainte de final, CSM conducea cu 64-43, dar din în ultimul sfert nu a avut milă de adversar şi a continuat să se desprindă, pentru a se impune în final la o diferenţă de 31 de puncte.

Donatas Tarolis a fost principalul marcator, cu 16 puncte, Kris Richard și Sayeed Pridgett au marcat şi ei câte 15 puncte, în timp ce căpitanul Bobe Nicolescu a contribuit cu 14 puncte.

De la echipa scoţiană, Tanner Stuckman a fost cel mai eficace, cu 16 puncte înscrise.

După această victorie, echipa orădeană s-a calificat pentru semifinalele turneului, acolo unde va întâlni, joi, 19 septembrie, de la ora 19, formaţia elenă PAOK Salonic. Şi acest joc va putea fi urmărit în direct online pe canalul de YouTube Basketball Champions League.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!