Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au susţinut în weekend primul joc de verificare înaintea noului sezon. "Roş-albaştrii" s-au deplasat la Debrețin, unde au întâlnit echipa locală DEAC Tungsram şi pe care au reuşit s-o învingă cu scorul de 79-71, după ce gazdele au condus primele trei sferturi, având la un moment dat şi un avantaj de 23 de puncte.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu: Bickauskis, Holt, Fometescu, Green şi Gavrilovic. Foarte greoi în exprimare, semn că veneau după o perioadă grea din punct de vedere fizic, orădenii au fost surprinşi de avântul gazdelor, care erau însă deja la cel de-al patrulea joc amical. Cele din urmă au condus cu 15-2, iar după primele zece minute aveau 24-16.

Cu o serie de greşeli la construcţie, trupa bihoreană a fost dominată şi în sfertul II, când gazdele au ajuns să conducă cu 42-19, dar până la pauza mare au mai recuperat din avantaj, la jumătatea confruntării scorul fiind 49-34 în favoarea celor de la DEAC Tungsram.

În sfertul III orădenii au arătat deja o altă faţă, chiar au reuşit un parţial de 15-4, s-au apropiat tot mai mult de adversar pe tabelă, iar până la ultima pauză au recuperat din deficit, scorul după 30 de minute fiind 61-54 pentru gazde.

Cu un joc defensiv foarte bun în defensivă, dar şi cu o eficienţă mai bună în atac, trupa pregătită de Cristian Achim a ridicat nivelul jocului în ultimul sfert, apropiindu-se la doar două puncte, la trei minute de la reluare, scor 63-61.

După câteva tentative de a prelua conducerea, CSM CSU a reuşit în cele din urmă acest lucru, prin Bobe Nicolescu, care a reuşit o triplă. Ulterior, după o acţiune colectivă de mare efect, finalizată de Gavrilovic, bihorenii s-au desprins la şase puncte cu trei minute înainte de final. Din acest moment, CSM-ul a rămas în avantaj până la final, când s-a consemnat rezultatul 79-71 în favoarea orădenilor.

Pentru CSM CSU, principalul marcator a fost Garlon Green, cu 15 puncte. El a fost urmat de: Dovis Bickauskis, autor a 14 puncte, Cătălin Baciu cu 13 puncte şi Alex Gavrilovic, care a bifat 11 puncte. Ceilalţi marcatori ai CSM-ului au fost: Kris Richard – 8 puncte, Stephen Holt – 6 puncte, Tudor Fometescu – 5 puncte, Bobe Nicolescu – 3 puncte, Nikola Markovic şi Martynas Paliukenas – 2 puncte fiecare. Au mai jucat însă şi tinerii Vlad Marinău şi Enzo Vecan.

În această săptămână, CSM CSU Oradea e va deplasa în capitala Serbiei, la Belgrad, unde va susţine două partide de pregătire. Primul se va disputa marţi, în compania gazdelor de la Steaua Roşie Belgrad – campioana Serbiei, deţinătoarea Ligii Adriatice şi participantă în Euroliga masculină, după care este programat duelul cu London Lions – vicecampioana Marii Britanii, participantă în preliminariile Basketball Champions League. Această confruntare se va desfăşura joi.