După ce a prelungit contractele cu şase dintre jucătorii de bază ai lotului din sezonul competiţional trecut, conducerea echipei de baschet CSM CSU Oradea s-a înscris luni la FIBA Europe pentru o nouă participare în cupele europene.

"CSM CSU Oradea intenţionează să participe în cupele europene pe parcursul sezonului 2020/21. Echipa de baschet masculin a clubului roş-albastru îşi doreşte să continue pe linia cu care şi-a obişnuit suporterii şi pasionaţii de baschet din localitatea de pe Crişul Repede. În acest sens, luni, 6 iulie, au fost transmise, către birourile FIBA Europe, toate documentele solicitate de amintitul organism pentru aplicarea la un loc în FIBA Europe Cup", este anunţul pe care clubul bihorean l-a făcut pe site-ul oficial.

În perioada următoare, forul baschetbalistic european va analiza documentaţia transmisă de clubul orădean, iar la sfârşitul lunii va anunţa lista completă a participantelor în ediţia 2020-2021 a FIBA Europe Cup.

După cum mai precizează conducerea clubului roş-albastru, dacă va fi acceptată pe tabloul competiţiei, "CSM CSU Oradea va înregistra cea de-a şaptea participare în cupele europene din istorie".

Data limită pentru înscrierea în FIBA Europe Cup este 27 iulie, apoi va fi anunţată lista completă a echipelor, dar şi modul în care acestea vor intra în competiţie. 
Tragerea la sorţi pentru turul preliminar şi grupele primei faze din FIBA Europe Cup va avea loc pe data de 18 august, iar turul preliminar se va desfăşura în perioadda 23-30 septembrie.