Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au reuşit un joc bun, vineri seară, în derby-ul cu U BT Cluj, dar n-au reuşit să câştige, cu toate că au condus de la începutul sfertului II până cu 7 secunde înainte de final. Jocul, care a contat pentru etapa a 23-a a Ligii Naţionale, s-a încheiat cu scorul de 84-85, după un final plin de suspans.

Deşi oaspeţii erau favoriţi în duelul din TOP 10 de la Oradea Arena, fără o prea mare presiune, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au avut o evoluţie bună, exceptând anumite nesincronizări, care i-au costat, până la urmă, și victoria.

Primul sfert a fost câştigat de U BT Cluj, cu 18-17, după care în secvenţa a doua CSM CSU a întors imediat scorul şi a condus cu 33-28 la jumătatea sfertului, pentru ca în pauza mare să intre cu un avantaj de şase puncte, 46-40.

Deşi mulţi se aşteptau să clacheze în sfertul al treilea, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori, roş-albaştrii au continuat evoluţia bună şi după pauza mare, cu multe realizări de la distanţă, ceea ce a menţinut echipa orădeană în permanenţă la conducere. Astfel, s-a consemnat 54-47 la jumătatea sferului III sau 65-57, cu două minute înainte de ultima pauză. Clujenii au înscris însă incredibil un coş de pe semicercul lor, prin Mihai Măciucă, pe sirenă, pentru a strânge la 65-63, înaintea ultimelor zece minute.

Sfertul IV a fost foarte disputat, dar CSM CSU a continuat să se descurce foarte bine şi a ajuns să conducă cu zece puncte, scor 76-66. Cu trei minute şi jumătate înainte de final, echipa orădeană avea un avans tot de zece puncte, scor 84-74, dar de aici a apărut căderea.

În timp ce orădenii nu au mai reuşit să înscrie deloc, clujenii au realizat 11 puncte, întorcând balanţa în favoarea lor. Când mai erau doar 7 secunde, clujenii au reuşit un coş de două puncte, prin Emanuel Căţe, prin care au întors balanţa de partea lor. Așa au trecut la conducere cu 85-84.

Din păcate, deşi Oradea a avut ultimul atac, nu a mai reuşit să concretizeze, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a clujenilor, 84-85, spre dezamăgirea fanilor bihoreni, care au sperat totuşi că echipa lor poate obţine o victorie de moral în acest meci.

La final, antrenorul Cristian Achim nu s-a arătat foarte afectat de înfrângere, apreciind evoluţia elevilor săi.

„A fost un meci frumos, chiar foarte frumos pe alocuri, sigur Clujul a avut handicapul absenţei lui Patrick Richard, care ştim ce fel de jucător este. Consider că ne-am dăruit foarte mult, consider că ne-am luptat cât am putut noi, sincer, am avut şi un pic ghinion. Pe de altă parte, Clujul a marcat 50% la 3 puncte, cu 16 încrise, iar cu aceasta am închis discuţia. Însă, eu sunt mândru de echipa noastră, sincer, consider că ne-am luptat, că am făcut risipă de efort, consider că am avut o atitudine foarte bună, deşi este stupid să spun aşa, dar consider că fi putut să câştigăm şi noi”, a declarat, după joc, tehnicianul formaţiei  bihorene.

Principalul marcator al CSM-ului în derby-ul cu U BT Cluj a fost Nijal Person, autor a 14 puncte, urmat de Toddrick Gotcher cu 14 puncte, Kris Richard şi Donatas Tarolis, autori a câte 12 puncte.

De la clujeni, de departe cel mai eficace a fost Dennis Seeley, cu 19 puncte la activ.

După acest eşec, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 10-3 şi rămâne pe locul II în TOP 10, unde U BT Cluj este lider autoritar, cu un bilanţ de 13-0.

Următorul joc va fi tot pe teren propriu pentru orădeni, pe 16 martie, cu Rapid Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!