Cu o prestaţie mai bună decât în jocul cu Sibiul, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au încheiat anul cu o victorie, scor 71-65, în faţa celor de la BCM U FC Argeş Piteşti.

Meciul, care s-a desfăşurat miercuri în Sala Sporturilor Transilvania, şi a contat pentru cea de-a doua şi ultima etapă a turneului cu numărul 3 din noua ediţie a Ligii Naţionale, n-a fost însă chiar atât de simplu pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care au câştigat totuşi trei din cele patru sferturi ale disputei.

De această dată, tehnicianul formaţiei bihorene a început partida cu Watson, Holt, Fometescu, Markovic şi Baciu. După mai multe răsturnări de scor pe tabelă, CSM CSU a reuşit un parţial de 10-0, cu care s-a instalat la conducere, astfel că în prima pauză scorul indica 23-20 în favoarea "roş-albaştrilor".

Sfertul II a fost ceva mai modest, pentru ambele echipe, totuşi bihorenii au marcat 14 puncte, faţă de numai 13 ale argeşenilor. În acest fel, la jumătatea meciului formaţia bihoreană s-a aflat în avantaj cu patru puncte, scor 37-33.

Repriza secundă a început cu Bobe Nicolescu în teren, iar Arturas Valeika s-a remarcat printr-un coş de trei puncte, dar şi o prestaţie bună în apărare. Din păcate, atacul bihorenilor n-a mai funcţionat bine şi, după ce au intrat în penalizare, argeşenii au trecut la conducere pe tabelă, adjudecându-şi sfertul III cu 20-15. Astfel, înaintea ultimelor zece minute, piteştenii cunduceau cu 53-52.

După ultima pauză, bihorenii au revenit mai bine, iar după ce Nikola Markovic a reuşit un coş cu fault şi a transformat libera suplimentară, CSM-ul a revenit la conducere.

Au urmat minute bune pentru "roş-albaştri", care au început să se desprindă. Totuşi, după câteva greşeli succesive în atac, piteştenii au reuşit să se ţină aproape, până pe finalul confruntării, când Stephen Holt a ieşit la rampă cu două realizări de pe semicerc, fapt care a desprins decisiv echipa bihoreană, care a câştigat cu 71-65, bifând a patra victorie din actuala ediţie de campionat.

Principalul marcator al formaţiei orădene a fost de această dată Nikola Markovic, autor a 20 puncte. L-au urmat Garlon Green cu 18 puncte şi  Stephen Holt, autor a 15 puncte. De partea cealaltă, Nikola Jevtovic a fost cel mai eficace, cu 20 puncte marcate pentru BCM U FC Argeş Piteşti.