După ce n-au avut nicio şansă în meciul cu U BT Cluj, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au revanşat în faţa fanilor învingând, marţi, Steaua, în ultimul meci al turneului de la Cluj, ultimul şi din prima parte a campionatului Ligii Naţionale.

Orădenii s-au impus de această dată în BT Arena cu scorul de 79-46, în faţa unei echipe de tradiţie din baschetul masculin românesc, dar care deocamdată se situează în jumătatea a doua a clasamentului.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Watson, Fometescu, Holt, Zekovic şi Valeika.

Cei care au marcat însă primele puncte au fost steliştii, care s-au aflat în avantaj pe parcursul primelor minute, dar CSM-ul a reacţionat şi a găsit un nivel de joc superior. Astfel, orădenii au trecut la conducere, câştigând primul sfert cu scorul de 21-12.

Cu un nivel bun în defensivă, "leii roşii" au controlat partida în sfertul II,  Zekovic, Broussard şi Holt marcând puncte importante de pe semicerc, iar CSM CSU s-a desprins la 19 puncte, însă Steaua a mai redus din handicap şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 40-25 în favoarea bihorenilor.

În debutul secvenţei a treia, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins la 20 de puncte, dar apoi ofensiva nu a mai fost atât de productivă, permiţând bucureştenilor să mai reducă din deficit, iar în ultima pauză s-a ajuns la scorul de 54-39 în favoarea CSM-ului.

Totuşi, după cum notează şi site-ul clubului bihorean, ultimele zece minute au fost la discreţia orădenilor. Aceştia au avut numeroase reuşite, dar şi un nivel defensiv bun. Acest lucru a mărit avantajul şi a permis folosirea tuturor jucătorilor, inclusiv a celor mai puţin utilizaţi la acest turneu. Astfel, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 79-46, iar, în urma acestui rezultat are 9-4 la general şi se situează pe locurile 3-6, la egalitate cu Voluntari, Craiova şi Piteşti, la jumătatea sezonului regulat.

Principalul marcator în meciul cu Steaua a fost Dragan Zekovic, autor a 18 puncte. Stephen Holt a înscris 14 puncte, Aaron Broussard 12, iar Giordan Watson şi Garlon Everett Green câte 8 puncte.

În celălalt meci al zilei de marţi, U BT Cluj a trecut la limită de SCM Timişoara, cu 87-86.

În clasament, după disputarea turului de campionat, U BT Cluj este lider cu 12 victorii din 12 jocuri, în timp ce poziţia secundă este ocupată de BC CSU Sibiu, formaţie care are o linie de clasament formată din 11 victorii şi 2 înfrângeri.

După acest turneu, campionatul Ligii Naţionale de baschet masculin ia o mică pauză, pentru a face loc echipei naţionale, care va disputa partidele din cadrul ferestrei a 3-a din calificările FIBA EuroBasket 2022.