Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au făcut din nou un joc ofensiv foarte bun şi au depăşit suta de puncte înscrise, în meciul de meircuri seara, de pe teren propriu, în compania celor de la CSM Galaţi.

Jocul, care s-a disputat în Oradea Arena şi care a contat pentru etapa a 16-a a Ligii Naţionale, a fost câştigat clar, la o diferenţă de 17 puncte de jucătorii formaţiei bihorene, care s-au impus cu scorul de 103-86.

De altfel, cu o singură excepţie, din primul sfert, „roş-albaştrii” orădeni s-au aflat tot timpul la conducere şi şi-au adjudecat toate cele patru sferturi, cu 32-26, 26-17, 23-22 şi 22-21.

Chiar şi fără Justin Carter şi Cătălin Baciu, ambii accidentaţi, jucătorii pregătiţi de Cristian Achim au zburdat în ofensivă şi au avut un procentaj al aruncărilor de două puncte de 74%, la care s-au adăugat 16 reușite de trei puncte. De asemenea, baschetbaliştii echipei bihorene au avut mai multe acţiuni de mare spectacol, ceea ce a încântat publicul.

La pauza mare, CSM CSU conducea cu 15 puncte, scor 58-48, iar, apoi, staff-ul tehnic al bihorenilor a oferit minute de joc tuturor celor 12 jucători înscriși pe foaia de joc, iar dintre aceştia doar doi nu au punctat.

Cel mai eficace a fost Erick Neal, autor a 20 puncte. L-au urmat: Donatas Tarolis cu 18 puncte, Mark Ogden cu 17 puncte, Stephen Holt, autor a 14 puncte, şi Kris Richard, cu 13 puncte.

Dintre jucătorii tineri, Luca Năstruţ s-a remarcat, în special, cu 5 puncte înscrise.

De la formaţia gălăţeană, cel mai eficace a fost Temple Gibbs, autor a 21 de puncte.

„Am avut o prestație ofensivă foarte bună. Este o confirmare a faptului că ne simțim foarte bine împreună și ne cunoaștem tot mai bine de la un meci la altul. Ne-am omogenizat și avem un nivel de joc foarte bun. Este cel de-al treilea meci consecutiv în care am depășit o sută de puncte marcate în Liga Națională”, a declarat, la finalul partidei, jucătorul echipei orădene Tudor Gheorghe.

A fost cea de-a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională pentru formaţia CSM CSU Oradea în acest sezon.

Cu un bilanţ de 13 victorii şi o înfrângere, echipa bihoreană este lider autoritar al clasamentului Conferinţei B, fiind calificată deja de pe primul loc pentru faza următoare.

Pentru CSM CSU urmează un nou joc în campionat, vineri, de la ora 16, la Bucureşti, cu CSM Focşani, după care, miercurea viitoare, pe 25 ianuarie, va avea loc meciul de la Oradea Arena, cu Brose Bamberg, din FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!