Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie concludentă, la o diferenţă de 27 de puncte, sâmbătă seară, în faţa celor de la CSA Steaua Bucureşti.

Meciul, care s-a desfăşurat în Oradea Arena şi a contat pentru etapa a 14-a a Conferinţei B din Liga Naţională, s-a încheiat cu scorul de 101-74, după ce jucătorii echipei bihorene au dominat cu autoritate disputa. Pe sferturi s-a consemnat: 19-16, 30-15, 30-18 şi 22-25.

Dacă în primul sfert CSM-ul a avut inițiativa pe tabela de marcaj, dar nu a putut să se desprindă, pentru că jucătorii echipei bucureştene au oferit o replică solidă, reușind să egaleze în trei rânduri, în sfertul II jocul în defensivă al gazdelor a fost mult mai bun. Cum la finalizare a avut un procentaj bun, CSM CSU a ajuns să conducă cu 20 de puncte. Până la urmă, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 49-31.

Şi în cea de-a treia secvenţă, elevii antrenorului Cristian Achim au rămas inspirați pe faza ofensivă şi au continuat să îşi mărească ecartul. Jocul a devenit tot mai spectaculos, suporterii orădeni fiind pe deplin încântaţi, nu numai de scor, care a ajuns să crească la o diferenţă de peste 30 de puncte, dar şi de acţiunile acrobatice ale favoriţilor. În ultima pauză, CSM CSU conducea cu scorul de 79-49.

Ajungând să conducă de o manieră atât de clară, în ultimele zece minute, antrenorul Cristian Achim le-a oferit timp mai mult de joc tinerilor, care au fost şi ei aplaudaţi la scenă deschisă pentru evoluţia avută.

Pe final de joc, publicul a dorit ca favoriţii să atingă suta de puncte marcate, iar acest lucru s-a adeverit la chiar ultima acţiune de joc, când a finalizat de sub panou Cătălin Baciu. Astfel, jocul s-a încheiat cu scorul de 101-74, iar CSM CSU Oradea şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului Conferinţei B a Ligii Naţionale.

„Am început relaxați și lipsiți de concentrare. Astfel se explică numeroasele posesii pierdute și erori din faza de atac consemnate în primul sfert. Pe parcurs, nivelul de concentrare a crescut. Am avut o seară inspirată în atac. Le mulțumesc din nou suporterilor pentru felul în care ne-au susținut până la final. Este a zecea victorie consecutivă, dar mai important decât atât, cred că sunt calificați matematic în Top 10”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Cristian Achim.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost în acest joc Stephen Holt, autor a 16 puncte. L-a urmat Mark Ogden cu 13 puncte, Erick Neal cu 12 puncte şi Cătălin Baciu, autor a 11 puncte. De partea cealaltă, James Farr a fost cel mai eficace jucător al steliştilor, cu 22 de puncte marcate.

„Am obținut o victorie convingătoare în fața propriului nostru public. Mă bucur pentru prestația colectivă, numeroasele realizări ofensive și faptul că suporterii ne-au încurajat atât de frumos. Este o plăcere să joci în culorile acestei echipe”, a declarat, la final, şi Stephen Holt.

Pentru CSM CSU Oradea victoria din faţa Stelei a fost cea de-a zecea consecutivă din Liga Națională. Cu un bilanţ de 11-1 la general, bihorenii ocupă locul 1 în Conferinţa B a competiţiei interne.

Pe echipa bihoreană o aşteaptă acum o dublă deplasare. Mai întâi, miercuri, 11 ianuarie, de la ora 19, va evolua în Cipru, cu Keravnos BC, în cadrul etapei a III-a din TOP 16 FIBA Europe Cup, după care, sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17, vor evolua pe terenul celor de la CSM Athletic Constanța, în etapa a 15-a a Ligii Naționale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!