Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat joi seara în semifinalele Cupei României, după ce au învins, la Cluj Napoca, echipa CSM Târgu Mureş, în faza sferturilor de finală, cu scorul de 77-71.

Chiar dacă a început bine, partida a fost mai complicată pentru orădeni decât s-ar fi aşteptat unii suporteri. În ultimul sfert, mureşenii au egalat şi chiar au trecut în avantaj, dar totuşi finalul de joc a fost bine gestionat de elevii lui Cristian Achim, care s-au impus la o diferenţă de şase puncte şi au obţinut, astfel, pentru a zecea oară, calificarea în semifinalele Cupei României.

CSM CSU Oradea a debutat bine în joc, s-a desprins la 14-2, după care au apărut anumite imprecizii la finalizare, iar, pe acest fond, jucătorii echipei mureşene au redus din handicap şi chiar s-au apropiat, în prima pauză scorul fiind 23-19 pentru CSM CSU.

Deşi impreciziile orădenilor au continuat şi-n sfertul II, iar jucătorii echipei mureşene au avut o evoluţie curajoasă, elevii antrenorului Cristian Achim s-au distanţat la şase puncte la jumătatea disputei, scor 43-37.

Cu toate că au fost lipsiţi de câţiva jucători de bază, cei de la CSM Târgu Mureş au evoluat foarte bine în sfertul III, în timp ce prestația orădenilor a continuat să fie modestă. Totuşi, bihorenii s-au menținut în avantaj pe tabelă, conducând în ultima pauză cu 55-54.

În debutul sfertului IV mureşenii au trecut în avantaj, iar mai apoi chiar s-au desprins pe tabelă. Oradea a avut totuşi reacţie şi Nijal Pearson a adus prima reușită pentru CSM CSU, după care Bobe Nicolescu a punctat de pe semicerc. Jocul a continuat într-un mod echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere. 

Nijal Pearson s-a evidenţiat în continuare, cu mai multe reușite în atac, în timp ce Erick Neal a contribuit din plin la un parțial de 11-1, care a desprins echipa orădeană decisiv. Mureşenii au sperat până în ultimul minut, dar CSM CSU s-a impus cu scorul de 77-71.

În semifinale, CSM CSU Oradea se va duela sâmbătă seara Rapid Bucureşti, echipă care într-o altă partidă din sferturi, a învins, joi, CSM Petrolul Ploieşti, cu scorul de 78-57.

În duelul cu mureşenii, de la CSM CSU Oradea principalul remarcat a fost Nijal Pearson, autor a 18 puncte şi 5 recuperări. Erick Neal a marcat şi el 13 puncte şi a avut 6 pase decisive, în timp ce Kris Richard a marcat 9 puncte, iar Lennard Freeman, 8 puncte.

De la echipa din Târgu Mureş, de departe, Jonathan Person a fost principalul marcator, cu 26 de puncte.

Într-o altă partidă de joi, de la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin, CSM CSU Constanţa a izbutit surpriza şi a eliminat BC CSU Sibiu, formaţie pe care a întrecut-o cu scorul de 67-63. De asemenea, U BT Cluj-Napoca a învins CSO Voluntari, cu 96-92. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!