Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus, sâmbătă seara, pe teren propriu, în faţa celor de la CS Vâlcea 1924, în ultimul meci pe care l-au susţinut în cadrul Conferinţei B a Ligii Naţionale.

Jocul, care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu scorul de 91-77 în favoarea jucătorilor pregătiţi de Cristian Achim, care au încheiat pe primul loc prima fază a campionatului şi vor intra în TOP 10 cu cea de-a doua linie de clasament, după U BT Cluj Napoca, echipă care a câştigat Conferinţa A.

După un debut echilibrat, cu mai multe schimbări la conducere, jucătorii formaţiei orădene s-au descătuşat şi au notat diferenţe clare pe tabelă, inclusiv de 18 puncte, iar la prima pauză s-a intrat cu scorul de 30-15.

În sfertul secund, formaţia vâlceană au avut totuşi replică şi a mai redus din diferenţă, în timp ce orădenii, chiar dacă au stat bine în ofensivă, au întâmpinat probleme cu greșelile personale la oamenii mari. La jumătatea partidei, scorul a devenit 54-41 pentru CSM CSU.

Şi în jumătatea a doua, roş-albaştrii au controlat disputa, menţinându-se la o diferenţă confortabilă pe tabelă pe tot parcursul disputei. Acest aspect i-a dat posibilitatea tehnicianului Cristian Achim să folosească diferite formule de joc. În ultima pauză s-a intrat cu scorul de 71-57, iar scorul final al partidei a fost 91-57.

Bihorenii au obţinut cea de-a 14-a victorie în actuala ediţie de campionat şi au încheiat detaşat în fruntea clasamentului Conferinţei B a Ligii Naţionale.

În disputa de sâmbătă seara cu vâlcenii, căpitanul Bobe Nicolescu a fost principalul marcator al orădenilor, cu 20 de puncte. El a fost urmat de Erick Neal, autor a 18 puncte. S-au mai remarcat: Kris Richard, cu 11 puncte, şi Donatas Tarolis, autor a 10 puncte.

De la formaţia oaspete, cei mai eficace s-au dovedit a fi Stepaun Branch şi Nemanja Bezbradica, autori a câte 15 puncte, în timp ce Vladislav Solopa a înscris şi el 11 puncte.

De remarcat totuşi că de la CSM CSU Oradea au lipsit la această confruntare jucătorii Nikola Markovic, Nijal Pearson şi Marian Schmidt.

În clasamentul Conferinţei B, CSM CSU Oradea, care a totalizat 30 de puncte, a fost urmată de: FC Argeş Piteşti şi CSM Târgu Mureş cu câte 27 de puncte, BC CSU Sibiu cu 25 de puncte şi CSM Constanţa, cu 24 de puncte. Toate aceste formaţii s-au calificat pentru TOP 10, acolo unde au ajuns şi primele cinci clasate din Conferinţa A, respectiv U BT Cluj (32 puncte), CSO Voluntari (28 puncte), Rapid Bucureşti (27 puncte), CSM Corona Braşov (26 puncte) şi Dinamo Bucureşti (25 puncte).

În prima etapă din faza următoare a Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea va întâlni echipa Rapid Bucureşti, în deplasare, pe data de 29 ianuarie. Apoi, primul joc de acasă din TOP 10 va fi cu CSO Voluntari, pe 3 februarie. 

Până la aceste meciuri, orădenii au meci însă în FIBA Europe Cup, miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19, cu olandezii de la ZZ Leiden.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!