Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat la o diferenţă de 11 puncte meciul pe care l-au susţinut duminică seară pe teren propriu în compania celor de la CSM Corona Braşov, în runda 21 din Liga Naţională.

Desfăşurat la Oradea Arena, jocul a fost câştigat de roş-albaştri cu scorul de 98-87, iar astfel bihorenii au bifat a 9-a victorie din Grupa locurilor 1-10, unde se află pe locul 2.

Primul sfert a fost destul de echilibrat, dar în prima pauză CSM CSU conducea cu 29-26.

Jon Arledge şi Lennard Freeman au ieşit la rampă în sferul II, pe care elevii antrenorului Cristian Achim l-au câştigat la o diferenţă de 9 puncte, pentru a conduce la pauza mare cu 58-46.

În prima parte a sfertului III, Cătălin Baciu și Donatas Tarolis s-au remarcat la aruncările din acțiune, însă oaspeţii au început să ofere o replică solidă. Totuşi, CSM CSU a păstrat controlul pe tabelă şi în ultima pauză conducea cu 15 puncte, scor 81-66.

Ultimele zece minute au fost în controlul roş-albaştrilor, deşi echipa din Braşov nu a renunţat şi a încercat să pună probleme. Cu toate aceste, antrenorul Cristian Achim şi-a permis să trimită în teren în ultimele minute doar jucători români. CSM a încercat să atingă suta, dar nu a mai reuşit, iar scorul final a fost 98-87.

„Am avut o mică teamă că nu vom putea să fim concentrați și nici nu am fost, ca să fiu sincer. Nu am avut aruncări ușoare, nimic din ce am obținut nu a fost dobândit cu ușurință. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Vreau să remarc echipa din Brașov. Nu este întâmplător în TOP 10, cu certitudine. Felicit această echipă deoarece este arțăgoasă și de certă valoare. Merită cu prisosință să se afle aici. Felicitări, deoarece consider că (n.r. sportivii acesteia) fac o treabă foarte bună. Nu este deloc ușor să jucăm împotriva lor”, a declarat după joc antrenorul echipei orădene Cristian Achim.

Principalul marcator al echipei orădene a fost de această dată Jon Arledge, autor a 18 puncte. El a fost urmat de Cătălin Baciu, cu 15 puncte, Donatas Tarolis, cu 14 puncte, şi de Lennard Freeman, cu 13 puncte.

De la echipa braşoveană, Juwan Gray a fost cel mai eficace, cu 17 puncte marcate.

După acest succes, CSM CSU Oradea are 9-2 la general și se menține pe locul al 2-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale.

Următorul joc al orădenilor va avea loc joi, 15 februarie, la Cluj Napoca, acolo unde CSM CSU va întâlni echipa CSM Târgu Mureș, în sferturile de finală ale Cupei României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!