Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au revenit în campionat cu o victorie, pe care au obţinut-o cu greu, joi seara, la Bucureşti pe terenul celor de la Dinamo. Astfel, în prima partidă de la turneul Ligii Naţionale programat în Sala Dinamo, orădenii s-au impus după prelungiri, cu scorul de 83-78, în faţa gazdelor.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Deşi gazdele au marcat primele puncte, până la urmă primul sfert a fost adjudecat de "roş-albaştrii" bihoreni, care după zece minute conduceau cu 21-15.

La reluare, jucătorii CSM-ului au început mai bine, s-au desprins la nouă puncte, dar dinamoviştii au revenit, iar scorul la jumătatea partidei a fost 37-33 pentru CSM CSU.

După pauza mare, dinamoviştii au avut momente bune în joc, au reuşit chiar să treacă la conducere, dar Garlon Green şi Stephen Holt au replicat şi au readus Oradea în avantaj. Apoi, cele două formaţii s-au succedat la conducere pe tabelă, dar în cele din urmă în ultima pauză tot CSM CSU a intrat în avantaj, cu scorul de 55-47.

Din păcate, orădenii au început extrem foarte slab ultimul sfert. Bucureştenii au profitat şi s-au apropiat la un singur punct. Watson a găsit însă ţinta de la mare distanţă pentru a desprinde CSM-ul la două posesii cu trei minute rămase pe timpul de joc. Holt l-a urmat la acţiunea următoare, dar Dinamo a continuat să lupte şi s-a apropiat la o singură lungime. În final, Javon Masters a înscris de la distanţă şi a egalat situaţia pe tabelă la 68. Astfel, s-a intrat în prelungiri.

În overtime, defensiva orădeană a funcţionat mai bine, iar atacul a concretizat, fapt care a desprins CSM-ul. Dinamoviştii au replicat şi ei, s-au apropiat la trei puncte, dar Green a finalizat în forţă pe recuperare ofensivă pentru a menţine un avantaj de două posesii. Ultima sirenă a consemnat scorul de 83-78 în favoarea "leilor roşii", care bifează cea de-a 17-a victorie din actuala ediţie de campionat, fapt ce le aduce un total de 39 de puncte în clasament şi îi plasează pe locurile 4-6, la egalitate cu SCM U Craiova şi BCM U FC Argeş.

În partida de joi seara cu Dinamo, Dragan Zekovic a înscris 17 puncte şi a fost cel mai bun marcator pentru CSM CSU. L-au urmat Garlon Green cu 15 puncte,  Aaron Broussard, Stephen Holt şi Giordan Watson, cu câte 13 puncte marcate. De la dinamovişti, cel mai eficace a fost Isaiah Armwood, cu 21 de puncte.

Sâmbătă, de la ora 17, în transmisiune directă pe Digi Sport, CSM CSU Oradea se va duela la turneul de la Bucureşti cu SCM U Craiova, într-un derby al poziţiilor 4-6.