Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus, miercuri seara, în primul joc de pe teren propriu din noul an din cupele europene, dar păstrează şanse minime de calificare în faza sferturilor de finală. 

În Oradea Arena, echipa bihoreană a primit replica olandezilor de la ZZ Leiden, singura formaţie pe care au învins-o până acum în această grupă.

Deşi olandezii au venit fără doi dintre cei mai buni jucători ai lor şi au adus doar opt jucători, roş-albaştrii au avut un început foarte slab, în special în defensivă. Astfel, după primele zece minute de joc, oaspeţii marcaseră 27 de puncte, în timp ce CSM CSU a reuşit 21.

Situaţia s-a mai echilibrat în sfertul II, pe care orădenii şi l-au adjudecat la o diferenţă de opt puncte, cu 24-16, astfel încât cu un minut înainte de pauza mare au trecut la conducere pe tabelă, iar la jumătatea confruntării erau în avantaj cu 45-43.

Sfertul al treilea a fost foarte disputat, cele două echipe având pe rând momente în care au excelat în joc. Oradea a continuat să rămână, însă, la conducere şi a câştigat această secvenţă la nouă puncte, cu 20-13, ceea ce a făcut ca în ultima pauză CSM CSU să se afle în avantaj cu 65-56.

Pe fondul oboselii jucătorilor echipei oaspete, vicecampionii României au controlat ultimul sfert şi datorită faptului că procentajul aruncărilor de la distanţă a fost unul bun. Elevii antrenorului Cristian Achim s-au remarcat în aceste minute şi prin recuperările ofensive, iar diferenţa pe tabelă a trecut de zece puncte.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 90-77, iar echipa bihoreană a obţinut cea de-a doua victorie din grupă şi rămâne în cărţile calificării pentru sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Misiunea roş-albaştrilor de a trece mai departe în competiţia continentală a devenit, însă, foarte dificilă, după ce, în celălalt meci al zilei de miercuri, în Italia, Itelyum Varese a câştigat meciul cu liderul Niners Chemnitz, cu scorul de 90-78.

Ca urmare, în ultima partidă, programată peste două săptămâni tot la Oradea Arena, CSM CSU va trebui să câştige la o diferenţă de cel puţin 20 de puncte în duelul cu italienii de la Varese, pentru a ajunge în sferturi.

În partida de miercuri seara cu olandezii de la Leiden, Erick Neal a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 19 puncte. Nijal Pearson a înscris 15 puncte, Jonathan Arledge a reuşit 14 puncte, iar Toddrick Gotcher a terminat cu 13 puncte.

De la oaspeţi, cei mai eficace au fost Tajion Jones și Alex Gross, autori a câte 19 puncte.

În prezent, în clasamentul Grupei N, Niners Chemnitz conduce cu 9 puncte (4 victorii şi o înfrângere), urmată de CSM CSU Oradea cu 7 puncte (2 victorii şi 3 înfrângeri), Itelyum Varese cu 6 puncte (2 victorii şi 2 înfrângeri) şi de ZZ Leiden cu 5 puncte (1 victorie şi 3 înfrângeri).

Până la ultimul joc din Grupa N a FIBA Europe Cup, CSM CSU va debuta în TOP 10 din Liga Naţională, următoarea partidă fiind programată luni, 29 ianuarie, în deplasare, cu Rapid Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!