Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie muncită, sâmbătă seara, în cea de-a doua etapă din TOP 6 a Ligii Naţionale, învingând la o diferenţă de patru puncte, cu scorul de 73-69, echipa Dinamo Ştiinţa Bucureşti, într-un meci care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe.

O victorie muncită

Istoviţi după programul cu câte două jocuri pe săptămână şi deplasările lungi din FIBA Europe Cup, elevii antrenorului Cristian Achim au avut probleme în acest meci, s-au impus cu greu, după ce au fost conduşi până la începutul ultimului sfert.

Trebuie precizat însă şi faptul că în primele două secvenţe tehnicianul "roş-albaştrilor" le-a oferit minute bune de joc tinerilor Fometescu, Petescu şi Marinău, dar şi lui Pavle Reljic.

Mezinul Vlad Marinău a avut o evoluţie foarte bună, cu el pe teren echipa gazdă înregistrând un reviriment. De asemenea, spectatorii au apreciat şi determinarea şi dârzenia din jocul lui Pavle Reljic.

De la început pentru CSM CSU Oradea au evoluat: Watson, Richard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Din păcate însă în primele zece minute, orădenii au avut  mari dificultăţi, fiind conduşi la prima pauză cu scorul de 21-12.

Totuşi, sfertul II a fost câştigat de echipa bihoreană, cu 18-9, care până la pauza mare a reuşit să egaleze, scor 30-30.

"Ne-a fost foarte greu"

Secvenţa a treia a adus mai multe răsturnări de scor, dar în cele din urmă a fost adjudecată de dinamovişti, cu 27-23, care în ultima pauză conduceau cu patru puncte, scor 57-53.

Cum era de aşteptat, în ultimele zece minute, campionii au încercat forcingul, iar acesta a dat roade, după două minute şi jumătate CSM CSU a trecut la conducere, pe care nu a mai cedat-o, a câştigat sfertul IV cu 20-12 şi implicit meciul, cu 73-69.

"A fost un meci foarte dificil pentru noi, în condiţii dificile. Nu am putut să ne concentrăm îndeajuns şi să abordăm acest meci în condiţiile cerute de competiţie. Ne-a fost foarte greu. Felicit pe Dinamo Ştiinţa. A jucat foarte bine, a avut procentaje foarte bune la trei puncte, spre deosebire de noi. Am fost lipsiţi de vlagă, de energie, am fost confuzi în multe momente şi consider că singurul lucru pozitiv de pe urma acestui meci este faptul că am câştigat", a declarat, la finalul partidei, antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.

Pe primul loc

În urma acestui rezultat, totuşi, CSM CSU Oradea îşi consolidează prima poziţie a clasamentului, mai cu seamă cu cât U BT Cluj a pierdut jocul de acasă cu BC CSU Sibiu, cu scorul de 90-98.

La partida cu Dinamo, Dragan Zekovic a fost cel mai eficace, cu 17 puncte marcate. L-au urmat: Kris Richard cu 14 puncte, Aaron Broussard cu 11 puncte şi căpitanul Giordan Watson, autor a 9 puncte.

De la Dinamo, principalul marcator a fost Andreja Milutinovic, cu 18 puncte reuşite.

În următoarea partidă, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor evolua miercuri, 5 februarie, în Belarus, cu Tsmoki Minsk, în ultimul joc din Grupa J a FIBA Europe Cup.

Apoi, duminică, 9 februarie, vor întâlni din nou echipa Dinamo Ştiinţa Bucureşti, dar în semifinalele Cupei României, într-o confruntare programată la Cluj, cu începere de la ora 15:15.