Deşi au avut o lună infernală, cu nu mai puţin de 12 meciuri, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat şi vineri seară, ultima partidă din aprilie.

La turneul 13 al Ligii Naţionale, desfăşurat la Bucureşti, la Sala Dinamo, "roş-albaştrii" au învins de această dată formaţia olteană SCM U Craiova, la o diferenţă de 5 puncte, cu scorul de 65-60. Astfel, CSM CSU a revenit pe podiumul campionatului.

Partida a fost echilibrată, doar finalul de joc, mai bine gestionat de orădeni, făcând diferenţa.

În primele 20 de minute echipele au mers cap la cap pe tabelă. La prima pauză a fost 15-14 în favoarea Craiovei. Apoi, în debutul sfertului secund, CSM CSU Oradea a preluat conducerea, dar în pauza mare, tot formaţia olteană a intrat în avantaj, cu scorul de 32-29.

Repriza secundă a început favorabil echipei din Craiova, timp în care orădenii au întâmpinat probleme în ambele faze ale jocului. Totuşi, spre finalul sfertului III, elevii antrenorului Cristian Achim au reacţionat, cele două combatante succedându-se la conducere, însă în ultima pauză tot oltenii erau în avantaj, cu un punct, scor 47-46.

Secvenţa decisivă a fost mai bună pentru CSM CSU, care a trecut la conducere şi a gestionat bine finalul, câştigând jocul cu scorul de 65-60.

Garlon Green a fost de această dată cel mai eficace, înscriind 14 puncte pentru formaţia orădeană. L-au urmat: Stephen Holt, cu 12 puncte şi Cătălin Baciu, 10 puncte.

De partea cealaltă, de la formaţia craioveană, Payton Henson a fost cel mai eficace, cu 15 puncte.

Prin acest succes, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ general în Liga Naţională de 18-5, urcând pe locul al 3-lea al ierarhiei, la egalitate cu BC CSU Sibiu.