Aşa cum era de aşteptat, formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a impus sâmbătă seară, pe teren propriu, în faţa echipei CSM Focşani, într-un joc ce a contat pentru etapa a 8-a a Ligii Naţionale.

Desfăşurată la Oradea Arena, partida s-a încheiat cu scorul 85-76 în favoarea bihorenilor, care au ajuns astfel la cea de-a şasea victorie în actuala ediţie de campionat.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu şi Donatas Tarolis. Oaspeţii au fost cei care au marcat primii, după care cele două echipa s-a succedat la conducere, însă orădenii au pus stăpânire pe joc şi au încheiat primul sfert în avantaj cu scorul de 19-16.

Şi în sfertul secund, tot echipa din Focşani a marcat primele puncte, pentru a trece în avantaj, însă în pofida faptului că nu a etalat un joc tocmai strălucit, formaţia bihoreană a revenit la timonă şi, după mai multe aruncări reuşite de la distanţă, a înclinat balanţa de partea sa, pentru a intra în pauza mare cu un avantaj de nouă puncte, scor 46-37.

Sfertul III a fost început bine de orădeni, care au continuat să înscrie de la distanţă, iar astfel CSM CSU a ajuns să conducă la o diferenţă de 18 puncte. Cei de la Focşani au reacţionat însă şi au mai redus din handicap, pentru ca în ultima pauză să se intre cu scorul de 64-56 în favoarea roş-albaştrilor.

În ultimele zece minute, bihorenii au rămas la timonă, deşi formaţia oaspete a oferit o replică solidă. Partida s-a încheiat cu scorul de 85-76, iar roş-albaştrii au ajuns la cea de-a şasea victorie consecutivă în Conferinţa B a Ligii Naţionale.

Principalul marcator din jocul de sâmbătă seara al orădenilor a fost Nijal Pearson (foto jos), autor a 25 puncte. El a fost urmat de Cătălin Baciu cu 18 puncte şi Erick Neal cu 15 puncte. 

De la echipa din Focşani, Derryck Thornton a fost cel mai eficace, cu 19 puncte, în timp ce Sherwood Brown a reuşit să înscrie 18 puncte.

În următorul joc din Liga Naţională, CSM CSU Oradea va întâlni în deplasare echipa CS Vâlcea 1924, sâmbătă, 18 noiembrie, însă până atunci, miercuri, de la ora 19, tot la Oradea Arena, bihorenii se vor confrunta cu finlandezii de la Kataja Basket, în FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!