Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă seară şi prima victorie în deplasare din noua ediţie a campionatului Ligii Naţionale.

Evoluând în deplasare, la Bucureşti, pe terenul celor de la Steaua, echipa bihoreană s-a impus la o diferenţă de 11 puncte, cu scorul de 84-73.

Totuşi jocul, care a contat pentru etapa a 5-a, nu a început foarte bine pentru trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim, numai că situaţia a fost reglată din mers, iar la prima pauză CSM CSU conducea deja cu 24-11.

În secvenţa secundă, când a ieşit la rampă şi Tudor Gheorghe, formaţia orădeană s-a desprins şi mai tare, ajungând să aibă la un moment dat un avantaj de 19 puncte. Până la pauza mare steliştii au mai redus din handicap, dar la jumătatea confruntării CSM CSU avea pe tabelă 46-29.

În sfertul III bucureştenii au fost ceva mai inspiraţi la semicerc, dar CSM-ul a reuşit să răspundă şi s-a menţinut în avantaj cu toate că jocul nu a mai fost la fel de eficient în ambele faze ale jocului.

De această dată, "Stephen Holt a avut un nivel de joc ridicat şi a contribuit în ambele faze ale jocului, având un aport important la victorie", după cum transmite clubul orădean, pe site-ul oficial.

Mark Ogden a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 19 puncte, în timp ce Stephen Holt a înscris 13 puncte, Kris Richard a reuşit 10 puncte, iar Donatas Tarolis a terminat cu 10 puncte.

În replică, fostul jucător al CSM-ului, Titus Nicoară a avut 19 puncte, fiind cel mai eficace de la Steaua Bucureşti.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanţ general de 3 victorii şi o înfrângere şi ocupă locul 2 în Conferinţa B, la egalitate cu lidrul SCM Ohma Timişoara.

Următoarea partidă a trupei orădene de baschet masculin va avea loc în cadrul FIBA Europe Cup, miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19, în Oradea Arena, în compania francezilor de la Cholet Basket.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!