Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus vineri seară în cel de-al doilea şi ultimul meci pe care l-au disputat la turneul 14 al Ligii Naţionale, care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe.

De această dată, trupa bihoreană a primit replica Stelei, formaţie bucureşteană pe care a reuşit s-o învingă la o diferenţă de cinci puncte, cu scorul de 81-76, obţinând cea de-a zecea victorie consecutivă în campionat.

În avantaj

Orădenii nu au început tocmai bine partida, fiind conduşi pe tabelă în primul sfert. Elevii antrenorului Cristian Achim au egalat în două rânduri, dar în prima pauză tot bucureştenii au intrat în avantaj, cu scorul de 17-15.

CSM CSU a trecut în avantaj în secvenţa secundă, după ce Aaron Broussard a înscris de la distanţă. Steliştii au reacţionat şi au revenit însă în avantaj pe tabelă. 

După ce de mai multe ori cele două combatante s-au succedat la conducere, trupa orădeană a reuşit să înscrie şapte puncte pe finalul sfertului secund, pentru a trece la conducere şi a intra în avantaj în pauza mare, cu scorul de 42-36.

Debutul secvenţei a treia a fost favorabil "leilor roşii", care şi-au dublat avantajul şi, după o apărare bună în aceste zece minute, au reuşit să conducă la o diferenţă de 12 puncte înaintea ultimei secvenţe.

Ar putea urca pe locul doi

Ultimul sfert a găsit o formaţie a Stelei dornică de a recupera diferenţa, iar jucătorii americani Kenny Brown şi Maurice Creek au ieşit la rampă cu o evoluţie foarte bună în ofensivă.

Deşi bucureştenii au ameninţat avantajul gazdelor pe tabelă, jucătorii CSM-ului au găsit soluţiile pentru a rămâne la conducere. Aaron Broussard a fost "vioara întâi", iar Dragan Zekovic a înscris pe final un coş de trei puncte, pentru a clarifica situaţia pe tabelă. Jocul s-a încheiat cu victoria la patru puncte a gazdelor, scor 81-76, fapt care a adus formaţiei orădene cel de-al 20-lea succes din actuala ediţie de campionat.

Într-o bună dispoziţie de joc, Aaron Broussard a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 24 de puncte. L-au urmat Dragan Zekovic cu 17 puncte şi Stephen Holt, autor a 10 puncte.

De partea cealaltă, de la stelişti, Kenny Brown a reuşit 28 puncte, fiind cel mai eficace baschetbalist al oaspeţilor.

Cu un bilanţ de 20-5, CSM CSU Oradea ocupă acum locul 3, dar are o restanţă cu CSM Galaţi. Partida cu gălăţenii va avea loc luni cu începere de la ora 15, se va desfăşura la Sibiu şi va fi transmisă în direct pe canalul de YouTube FRB TV. În cazul în care vor reuşi să se impună, orădenii vor încheia sezonul regulat pe locul 2. În caz de eşec, ei se vor situa pe poziţia a 3-a.