Formaţia de baschet CSM CSU Oradea şi-a întărit lotul cu un jucător american. Este vorba despre Garlon Green, baschetbalist aflat la primul angajament în România.

Născut pe 11 ianuarie 1991 şi înalt de 2.01 metri, Green evoluează la poziţiile 2-3. El vine de la echipa de primă ligă poloneză Anwil Wlocklawek.

Absolvent al Texas Christian University, instituţie pe care a frecventat-o între 2009 şi 2013 sportivul originar din Houston, parcurge cel de-al 8-lea sezon al carierei sale profesioniste. De-a lungul carierei sale a jucat în America, Australia, Japonia şi Europa.

După cum mai anunţă CSM Oradea, primul angajament profesionist al lui Garlon s-a consemnat în sezonul 2013-2014, alături de Texas Legends, în G-League. El a terminat această stagiune alături de Canberra Gunners, în Australia. Sezonul 2014-2015 l-a găsit în Japonia, alături de Kumamoto Volters. Apoi, în vara anului 2015, Green a semnat primul angajament pe bătrânul continent. El a fost recrutat de Walter Tigers Tubingen, din Germania. Aici a petrecut un sezon şi jumătate, pentru ca în decembrie 2016 să se alăture lui Belfius Mons Hainaut, în Belgia, unde a petrecut tot un sezon şi jumătate.

După ce a mai trecut pe la Khimki Moscova, echipă angrenată în Liga VTB şi Euroligă, a ajuns în Israel, la Hapoel Tel-Aviv, după care Green a evoluat în sezonul 2019-2020 la Enisey Krasnoyarsk, în Liga VTB. De asemenea, a jucat alături de această echipă în FIBA Europe Cup, unde a întâlnit U-BT Cluj-Napoca.

În sezonul 2020-2021, jucătorul nord-american a evoluat în Polonia, pentru Anwil Wlocklawek, unde a bifat 14 apariţii în campionat, una în SuperCupă şi una în calificările Basketball Champions League. 

Potrivit lui Adrian Micinic, ofiţerul de presă al CSM Oradea, Garlon Green a avut medii statistice de 7.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.4 pase decisive şi 0.7 intercepţii în 22.5 minute pe partidă pentru 7.1 la eficienţă.

"Legitimarea lui Garlon Green are ca scop acoperirea unor nevoi ale echipei orădene în perspectiva unei cât mai solide participări internaţionale, dar şi în compania echipelor ce prezintă o provocare fie de natură fizică, fie de matchup cu diferiţii oponenţi din competiţiile interne. Green dispune de un fizic solid şi atletic, având capacitatea şi dispoziţia de a contribui în diferite formule de apărare. Totodată, el poate să-şi aducă aportul în ofensivă fără să fie dependent de minge", menţionează conducerea clubului CSM Oradea într-o postare pe site-ul oficial.