Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au încheiat participarea în cupele europene din acest sezon, miercuri seară, după ce, în returul optimilor de finală din FIBA Europe Cup, au fost învinşi cu scorul de 108-82 în Turcia, de echipa Muratbey Uşak Sportif.

Aşa cum era de aşteptat, gazdele au început în forţă jocul, pentru că aveau de recuperat handicapul de 10 puncte, după ce în urmă cu două săptămâni, la Oradea, CSM CSU s-a impus cu 82-72.

Obosiţi, după ce săptămâna trecută au disputat, la Sibiu, două meciuri în Cupa României, în timp ce turcii au avut la dispoziţie zece zile să pregătească acest joc, elevii antrenorului Cristian Achim s-au văzut repede conduşi pe tabelă, gazdele apăsând pe accelerator şi astfel după primul sfert conduceau deja cu 30-19.

Sfertul II a fost ceva mai echilibrat, dar tot turcii şi l-au adjudecat, cu 28-25, astfel încât în pauza mare s-a intrat cu avantajul de 14 puncte pentru Muratbey Uşak Sportif, 58-44.

Sfertul al treilea a fost cel mai bun pentru orădeni, care au încercat să reducă din handicap şi să se apropie la zece puncte, pentru a avea şanse de calificare. Elevii antrenorului Achim au reuşit de două ori, să se apropie la 12 puncte (69-57 şi 72-60), dar doar atât, pentru că până la urmă în ultima pauză s-a intrat tot cu 14 puncte în avantajul turcilor, scor 80-66, după ce aceste zece minute s-au încheiat la egalitate, 22-22.

Deşi în ultimul sfert bihorenii au marcat primii şi au mai revenit o dată la 12 puncte de adversar, din păcate, în ultimele zece minute s-a văzut oboseala acumulată la campioana României, care încet, încet a cedat tempo-ul, permiţând gazdelor să se distanţeze şi mai tare. În acest fel, sfertul IV a revenit echipei Uşak Sportif cu 28-16, iar cu scorul final de 108-82 şi-a asigurat o victorie confortabilă, care-i conferă calificarea pentru sferturile de finală ale competiţiei.

Pentru jucătorii echipei CSM CSU Oradea parcursul european se opreşte aici, fix după 20 de meciuri în acest sezon. A fost însă cel mai bun parcurs european al unei echipe de baschet din România după 1989, drept pentru care elevii antrenorului Cristian Achim merită felicitaţi. Ei vor avea acum însă posibilitatea să se concentreze doar pe campionatul intern, unde deocamdată ocupă locul VI.

În jocul de miercuri seară din Turcia, antrenorul Cristian Achim i-a trimis de la început pe: Zeno, Nicoară, Mirkovic, Mandache şi Denison. Au mai evoluat doar patru jucători: Ţîbîrnă, Lucic, Petrişor şi Nicolescu. Cu probleme medicale, Pasalic nu a putut fi utilizat.

Principalul marcator al CSM CSU-ului a fost de această dată Martin Zeno, cu 21 de puncte. L-a urmat: Branko Mirkovic, cu 15, Sean Denison şi Bogdan Ţîbîrnă, cu câte 11 puncte. Andrei Mandache a înscris 10, Titus Nicoară, 8, iar Uros Lucic, 6 puncte.