Deşi a evoluat pe terenul primei clasate, echipă care avea doar victorii în Grupa N a FIBA Europe Cup, după trei etape, formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea era să producă surpriza, miercuri seară, când a evoluat în Germania, cu formaţia Niners Chemnitz.

Jocul, care a reprezentat şi meciul cu numărul 100 în cupele europene pentru trupa bihoreană, a avut nevoie de prelungiri pentru a decide câştigătoarea şi s-a încheiat cu scorul de 101-98 pentru echipa gazdă. După timpul regulamentar de 40 de minute de joc, situaţia pe tabelă a fost egală, 89-89.

Antrenorul Cristian Achim a trimis în teren de la început formula: Neal, Pearson, Nicolescu, Tarolis și Freeman.

Gazdele au început mai bine şi s-au desprins la scorul de 15-6, dar CSM a avut reacţie, după ce Arledge a ieşit la rampă, iar în prima pauză s-a intrat cu scorul de 23-18 în favoarea celor de la Chemnitz.

În sfertul II diferenţa a crescut pentru gazde, după ce CSM CSU Oradea a alternat momentele bune cu cele nereușite. „Teama de a finaliza acțiunile pe contraatac au reprezentat și de această dată o problemă pentru CSM CSU”, notează site-ul clubului orădean, care precizează că în secvenţa secundă germanii au avut un joc colectiv tot mai bun. Pe acest fond, la pauza mare diferenţa pe tabelă între cele două echipe a ajuns să fie de 11 puncte, scor 51-40 pentru Niners Chemnitz.

În sfertul III, Oradea a revenit bine în joc. Nijal Pearson a ieşit la rampă pe faza ofensivă, iar după ce au avut un parţial de 16-5, roş-albaştrii bihoreni au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Deşi au avut ocazia să preia conducerea, elevii antrenorului Cristian Achim s-au văzut din nou conduşi, germanii desprinzându-se chiar la zece puncte. Totuşi în ultima pauză s-a intrat cu 70-63 pentru Niners.

CSM CSU a înscris primele patru puncte din sfertul IV, pentru a se apropia ameninţător de adversar.  Nijal Pearson a înscris apoi de la distanţă, pentru a egala situaţia la 70. Cum a beneficiat şi de o aruncare liberă suplimentară, acesta a marcat, iar Oradea a trecut pentru prima dată la conducere.

Au fost momente foarte bune pentru CSM, pentru că apoi şi Gotcher a reuşit un coş de trei puncte, fapt care l-a făcut pe antrenorul nemţilor să solicite timp de odihnă.

Bihorenii s-au desprins chiar la cinci puncte, dar a venit şi replica celor de la Chemnitz, care au realizat apoi un parţial de 8-0. Kris Richard a reuşit însă o triplă, şi tot el a mai marcat o dată pentru a duce CSM-ul la două posesii în avantaj. Germanii au reacționat și de această dată, dar Pearson și Baciu au ținut Oradea în avantaj. Când mai erau doar 26 de secunde de disputat, Yebo a egalat la 89, iar apoi Pearson a avut ultima acțiune, dar nu a concretizat şi jocul a intrat în prelungiri.

În cele cinci minute adiţionale, gazdele de la Chemnitz au marcat prima oară, Baciu a înscris şi el un punct, dar nemţii s-au menţinut în avantaj, pentru că trupa bihoreană nu a mai găsit soluţii în atac. Neal a reuşit însă să înscrie primul coș din acțiune în prelungiri, iar Arledge a egalat la 96 de la libere. Apoi, Uguak a înscris de trei puncte pe sirenă, după o recuperare ofensivă, iar Tarolis a redus deficitul la un punct, însă Van Beck a înscris încă o dată pentru Chemnitz și a stabilit scorul final, 101-98 pentru echipa germană.

În pofida înfrângerii, echipa orădeană a arătat de această dată totuşi altă faţă, dovedind că se poate bate de la egal la egal şi cu o echipă redutabilă precum Niners Chemnitz.

În jocul de miercuri seară, Nijal Pearson a fost principalul marcator al roş-albaştrilor, cu 22 de puncte, în timp ce Erick Neal şi Kris Richard au reuşit câte 14 puncte, Toddrick Gotcher a marcat 13 puncte, Donatas Tarolis a înscris 12 puncte, Cătălin Baciu a terminat cu 11 puncte, iar Jon Arledge a avut şi el 10 puncte.

În urma acestui joc, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 1-3 la general în Grupa N a FIBA Europe Cup și se situează pe locul 2, dar cu un meci mai mult decât ultimele două clasate. Conduce Niners Chemnitz cu 4 victorii din 4 posibile.

Ultimele două jocuri din Grupa N pentru echipa orădeană vor avea loc pe teren propriu, la Oradea Arena, pe 24 ianuarie cu ZZ Leiden și pe 7 februarie cu Itelyum Varese.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!