Baschetbaliștii orădeni sunt din nou vicecampioni naționali, după ce nu au reușit să facă față puternicei echipe U BT Cluj-Napoca. Aceasta a câștigat un nou trofeu, joi seara, după ce a învins, pe teren propriu, echipa orădeană cu scorul de 97-89, ajungând la patru victorii în această serie finală.

În schimb, formația antrenată de Cristian Achim și Radovan Markovic a reușit doar o victorie, în primul meci desfășurat la Oradea în seria finală, pe 18 mai. 

În ceea ce privește partida de joi seara, aceasta a fost una echilibrată. Ba mai mult, orădenii au început-o în forță și au condus pe aproape tot parcursul primului sfert. Apoi, scorul s-a păstrat destul de strâns, dar clujenii au fost cei care s-au aflat la cârmă. 

Este de remarcat prestația lui Kris Richard și în acest meci, el adunând 25 de puncte și arătând determinare pe teren. Și colegul său, Donatas Tarolis, a avut o prestație bună, el reușind 14 puncte. De asemenea, pivotul Cătălin Baciu a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea.

În schimb, Lennard Freeman nu a prea fost în formă, el ratând mai multe aruncări libere și fiind imprecis sub panou.

La final, baschetbaliștii echipei Oradiei au primit, nu prea fericiți, medaliile de argint, în timp ce clujenii au sărbătorit primirea trofeului și medaliilor de aur cu confetti, șampanie și trabucuri. 

În urma confruntării pierdute joi, la Cluj, CSM CSU Oradea este vicecampioană națională pentru a doua oară consecutiv.

Amintim că orădenii au în palmares trei titluri naționale, însă echipa U BT Cluj-Napoca este mult mai puternică în ultimii ani, bucurându-se, spun surse din lumea sportului, și de un buget generos. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!