Meci greu de privit pentru fanii echipei orădene, luni seara, în Oradea Arena: elevii lui Cristian Achim au fost învinși crunt de baschetbaliștii campioanei en-titre U BT Cluj-Napoca, adversarii marcând pe terenul echipei orădene peste 100 de puncte. 

Scorul final al meciului dintre CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca a fost 80-108. 

Clujenii au început în forță, jucând cu agresivitate și marcând multe coșuri de 3 puncte, pe când orădenii au ratat mai multe aruncări sau au pierdut pur și simplu posesia, uneori parcă neforțați. 

Echipa orădeană nu a semănat deloc cu cea care a intrat pe teren sâmbătă seara, când a câștigat meciul cu scorul de 94-92. Acum, de la început, jucătorii au părut debusolați și fără soluții.

După primul sfert oaspeţii aveau deja un avantaj de 18 puncte, scor 13-31.

Cei aproape 5.000 de spectatori aflați în sală, mulți dintre ei îmbrăcați în roșu, au continuat să încurajeze echipa gazdă, în ciuda diferenței mari de scor. Totuși, în tribune dezamăgirea a fost aproape palpabilă.

La jumătatea meciului, U BT Cluj Napoca conducea cu 30 de puncte (58-28).

Și în cea de-a doua parte, la cârmă s-au aflat tot oaspeții, care s-au distanțat și mai mult, la 33 de puncte. În ultima pauză s-a intrat cu 58-88, după care elevii lui Achim au încercat să recupereze din diferența de scor, dar fără prea mare succes. Cel mai mult au reușit să se apropie la 18 puncte.

Scorul seriei finale din Liga Națională de baschet a devenit, astfel, 3-1 în favoarea echipei antrenate de Mihai Silvășan.

„Procentajele vorbesc de la sine. Să ai 58% la 3 puncte într-o finală în care arunci 31 de mingi mi se pare un pic ireal, dar asta este realitatea. Sunt jucători de valoare, ştiam acest lucru, noi am încercat să ne luptăm, atât am putut astăzi, meciul de sâmbătă a lăsat urme asupra noastră în mod evident. O să mergem acolo să încercăm să mai aducem un meci la Oradea dacă se poate”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

În disputa de luni seara, Lennard Freeman a fost principalul marcator al CSM-ului, cu 17 puncte, în timp ce Nijal Pearson a marcat 16 puncte, iar Donatas Tarolis a contribuit cu 14 puncte. De partea cealaltă, de la clujeni, Bryce Jones a fost cel mai eficace, cu 25 puncte, în timp ce Patrick Richard a marcat 22 de puncte.

Următorul meci al finalei este programat joi, 23 mai, de la ora 19, la Cluj-Napoca. Orădenii trebuie să-l câștige dacă vor să mai aibă vreo șansă la trofeu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!