Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu stângul la turneul internaţional amical de la Timişoara şi au pierdut meciul cu KK Vrsac din Serbia, din deschiderea Cupei Timişoara.

Partida, desfăşurată vineri seară, la Sala Constantin Jude, a necesitat o repriză de prelungiri, iar rezultatul final a fost de 101-99 pentru formaţia sârbă.

După cum notează site-ul clubului orădean, antrenorii Cristian Achim şi Milan Mitrovic au mizat de la început pe un cvintet alcătuit din Trotter, Pasalic, Zeno, Milosevic şi Valeika.

Partida a început bine pentru orădeni. "Roş-albaştrii" s-au desprins la 25-17 în primul act, mărind diferenţa la 41-21 pe parcursul sfertului al doilea. Avantajul orădenilor a coborât însă pe parcurs, ajungând la 47-35, după 20 minute de joc.

În partea secundă, situaţia s-a schimbat. Sârbii au fost mult mai eficienţi şi productivi în atac, reuşind să anuleze întreg deficitul şi chiar să treacă în avantaj, scor 63-62, după 30 minute de joc. Pe parcursul secvenţei a patra s-a păstrat suspansul. CSM-ul a condus cu 74-73 la jumătatea perioadei de joc, însă la capătul celor 40 minute egalitatea a persistat, scor 85-85.

Au urmat prelungirile, iar runda suplimentară a cuprins numeroase realizări pe tabela de marcaj, fiind adjudecată de formaţia din Serbia, cu 16-14. Astfel, scorul final a fost de 101-99.

După cum a mai contabilizat site-ul clubului CSM, "Oradea a avut peste 60% la aruncările de două puncte şi peste 50% la trei puncte, a cules 10 recuperări ofensive, însă din punct de vedere defensiv a avut dificultăţi, cu precădere în ultimele 25 minute de joc".

Principalul marcator a fost Goran Gajovic, care a înscris 24 de puncte şi a avut şi 7 recuperări. L-a urmat Martin Zeno, cu 19 puncte, 5 recuperări şi 5 intercepţii, Nemanja Milosevic, cu 17 puncte şi Muhamed Pasalic, cu 14 puncte (4 de la trei puncte). Au mai contribuit Trotter, Stamenkovic, Valeika, Bogdan Ţîbîrnă şi Ionescu.

Şi de această dată. CSM CSU Oradea a jucat fără Andrei Mandache, Bobe Nicolescu (ambii la lotul naţional), Darius Meluţ, Lucian Ţîbîrnă şi Sergiu Pop.

"A fost un meci spectaculos pentru public. Desigur, pe noi ne interesează alte lucruri în acest moment. În mod evident am fost depăşiţi de agresivitatea adversarului, dar la fel de evident este că avem foarte multe lucruri de pus la punct. Pe de altă parte este o realitate că nu am avut timpul necesar să lucrăm. În timpul rămas până la startul oficial al sezonului va trebui să muncim foarte mult şi să "cumpărăm" timp cu nişte victorii. În săptămâna premergătoare turneului de la Timişoara nu am putut să ne antrenăm 5 la 5. Este o situaţie puţin dificilă. Anul trecut la ora debutului în cupele europene aveam deja meciuri oficiale jucate. De această dată lucrurile stau diferit. Primul nostru meci va fi unul internaţional, de calificare. Adversarul nostru, Balkan Botevgrad, are vreo şapte amicale jucate până la această oră, iar noi avem doar două. Am irosit un avantaj de 20 puncte în meciul cu Vrsac. E posibil să fi existat o problemă de concentrare, însă pentru mine e important să învăţăm din aceste lucruri", a declarat, după joc, antrenorul Cristian Achim.