Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea a suferit, joi seară, cel de-al treilea eşec din actuala ediţie a campionatului Ligii Naţionale, după ce a fost învinsă, în ultimul meci al turneului 6B, eveniment care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe, în perioada 20-21 ianuarie.

După victoria clară cu Dinamo, pentru "roş-albaştri" a urmat un eşec în faţa Craiovei, formaţia SCM U impunându-se cu scorul de 84-79.

Jocul a avut un debut modest, ambele combatante intrându-şi mai greu în ritm pe faza ofensivă. Totuşi, bihorenii s-au aflat la conducere pe parcursul primelor minute de joc. A urmat însă un parţial de 11-0 cu care Craiova a trecut în avantaj, iar de atunci a rămas la conducere pe tot parcursul primei reprize. După primele zece minute, craiovenii conduceau cu 19-13. Însă, în finalul sfertului II s-a consemnat o uşoară revenire a gazdelor, iar Aaron Broussard a înscris ultimul coş al primei jumătăţi de partidă, scorul în pauza mare devenind 37-40.

Din păcate, nici în jumătatea secundă situaţia nu s-a modificat foarte tare, echipa din Craiova desprinzându-se din nou pe tabelă. Mai mult, a şi menţinut un avantaj considerabil pentru tot restul confruntării.

"Circulaţia mingii, găsirea soluţiilor optime în faza de atac şi nivelul general de joc au fost net favorabile alb-albaştrilor. Aceştia au controlat finalul partidei, chiar dacă orădenii au izbutit să se apropie pe tabela de marcaj din nou înspre finalul jocului", notează site-ul oficial al clubului orădean.

Sfertul III a fost adjudecat de olteni cu 23-17, în timp ce în ultimele zece minute orădenii au mai recuperat din diferenţă, dar rezultatul final a consemnat victoria la cinci puncte a formaţiei craiovene, cu 84-79.

"Multe imprecizii, dar şi o accidentare a lui Nikola Markovic, respectiv problemele cu greşelile personale pentru Arturas Valeika au pus în dificultate CSM-ul", au transmis reprezentanţii clubului pe site-ul oficial.

"În primul rând doresc să felicit echipa din Craiova pentru victorie şi pentru că a jucat foarte bine. Adversarul nostru a fost mult mai bun decât noi, au jucat cu multă energie şi determinare. Au făcut un efort fizic deosebit. Noi nu putem să spunem acelaşi lucru. Nu ne putem concentra două meciuri la rând în acest sistem. Din păcate nu putem să jucăm la nivelul nostru obişnuit din acest motiv. Nu am putut să învingem pe absolut nimeni în relaţia 1 la 1, ceea ce este trist pentru noi şi de aici s-a făcut diferenţa. De aici a rezultat înfrângerea", a explicat, după joc, eşecul, antrenorul principal al CSM-ului, Cristian Achim.

În jocul cu craiovenii, Aaron Broussard a fost cel mai eficace jucător al orădenilor, el totalizând 28 puncte şi 5 intercepţii. L-a urmat Stepehn Holt, cu 9 puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive, în timp ce Arturas Valeika a terminat cu 8 puncte şi 11 recuperări.

De partea cealaltă, Payton Henson a înscris 28 puncte, fiind principalul marcator al formaţiei oltene, echipă pentru care fostul jucător al "leilor roşii", Bogdan Ţîbîrnă, a înscris 10 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 8-3 la general şi, cel puţin provizoriu, a urcat pe prima poziţie a clasamentului, cu 19 puncte.

În cealaltă partidă a zilei de joi de la turneul 6B, SCM Timişoara a întrecut echipa Dinamo Bucureşti, cu scorul de 79-65.

Pentru formaţia orădeană de baschet masculin va urma acum turneul FIBA Europe Cup, de la Istanbul, programat săptămâna viitoare, între 26 şi 29 ianuarie.