Echipa de baschet a Oradiei a pierdut luni seara cel de-al doilea meci disputat în deplasare, la Cluj-Napoca, în seria finală a Ligii Naționale de baschet. De data aceasta, CSM CSU Oradea a cedat cu 80-86 în fața echipei gazde, U-BT Cluj Napoca. Scorul general în seria finală este acum 2-2, iar meciul al cincilea se va juca joi, la Oradea Arena, biletele fiind deja sold-out. 

Amintim că primele două confruntări ale finalei au fost câștigate de orădeni pe teren propriu. Meciul al treilea, jucat la Cluj, a fost adjudecat de gazde, la fel ca cel de luni seara. 

Cu multe greșeli

Meciul 4 al finalei, jucat în fața a circa 8.000 de spectatori, majoritatea susținători ai gazdelor, dar și câțiva orădeni, a fost unul intens disputat, dar și cu multe greșeli, în special de partea orădeană. Baschetbaliștii antrenați de Cristian Achim au fost de multe ori impreciși, au pasat greșit și au pierdut mingi prea ușor. 

Jocul a fost echilibrat în primul sfert, când ambele formaţii s-au aflat de mai multe ori la conducere, dar în cele din urmă U BT a intrat în avantaj de un punct în prima pauză, scor 22-21.

În sfertul secund gazdele au reuşit să se desprindă. S-au consemnat mai multe reuşite de la distanţă, de ambele părţi, dar după 20 de minute de joc echipa clujeană conducea cu 48-38.

Ogden, principalul marcator al Oradiei

După pauza mare, Oradea a revenit spectaculos, a egalat la 53, după care a trecut în avantaj cu 55-53, însă după o triplă a lui Gordic gazdele au încheiat în avantaj şi sfertul III, cu scorul de 65-62.

În ultimele zece minute CSM CSU a avut probleme în ofensivă, în timp ce U BT a profitat şi a marcat pe contraatac, desprinzându-se pe tabelă.

După un time-out cerut de Cristian Achim, orădenii a redus din diferenţă, s-au apropiat la două posesii, dar nu a mai fost timp pentru o revenire totală, iar ultima sirenă a consemnat scorul de 86-80 pentru echipa clujeană, care astfel a egalat la 2 raportul întâlnirilor directe.

În partida de luni seara, Mark Ogden a fost principalul marcator al echipei bihorene, cu 17 puncte înscrise, în timp ce Donatas Tarolis a marcat 17 puncte, iar Bobe Nicolescu şi-a trecut în cont 12 puncte. 

De la echipa clujeană Leo Meindl a fost cel mai eficace, cu 18 puncte. L-a secondat Patrick Richard cu 15 puncte.

După această dispută, finala revine la Oradea, jocul al cincilea urmând a avea loc în Oradea Arena, joi, 25 mai, de la ora 18:30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!