Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au ratat calificarea în finala mare a ediţiei 2021-2022 a Ligi Naţionale, după ce au fost întrecuţi la genereal cu 3-0 de CSO Voluntari, în semifinale.

Meciul al treilea al penultimului act s-a desfăşurat miercuri seară la Voluntari, şi după un joc echilibrat, gazdele s-au impus cu scorul de 85-79.

Partida a început bine pentru ilfoveni, care s-au desprins la 13-6. Dar formaţia orădeană a replicat foarte bine reuşind un parţial de 14-0. Ultimele puncte ale primului sfert au fost realizate de gazde, pentru a se intra în prima pauză cu scorul de 20-15 pentru CSM CSU.

În debutul sfertului II, orădenii s-au desprins la opt puncte, dar CSO Voluntari a replicat cu un parţial de 7-0, pentru a readuce echilibrul pe tabelă. După ce Vlad Marinău de la CSM CSU, dar şi Vlad Moldoveanu de la ilfoveni au marcat şi ei, au urmat trei reuşite pentru "roş-albaştri", ei revenind la conducere. Astfel, finalul sfertului II a fost favorabil CSM CSU-ului, care a intrat în pauza mare cu un avantaj de nouă puncte, scor 40-31.

În sferul III, Oradea s-a distanţat chiar la zece puncte, dar cei de la Voluntari s-au apropiat din nou pe tabelă. Cătălin Baciu a ajuns la cea de-a patra greşeală personală, iar gazdele au beneficiat de mai multe aruncări libere şi au preluat conducere, scor 55-54. A replicat Oradea prin Ogden, numai că jucătorii formaţiei gazdă au început să fie mai precişi la aruncări şi au terminat secvenţa a treia în avantaj cu două puncte, scor 63-61.

Au urmat ultimele zece minute, de care se legau speranţele bihorenilor pentru a duce semifinala în jocul 4. Bickauskis a restabilit egalitatea, dar ilfovenii au reacţionat şi s-au desprins la cinci puncte. Deşi Ogden a apropiat echipa orădeană pe tabelă, CSM-ul a întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte ritmul ofensiv. Totuşi, elevii antrenorului Cristian Achim nu au cedat şi s-au apropiat la trei puncte cu patru minute înainte de final.

Replica echipei din Voluntari a venit imediat, desprinzându-se la opt puncte, dar CSM-ul a avut şi ea reacţie şi s-a apropiat la două puncte înaintea ultimului minut. Apoi, Kris Richard a avut şansa egalării, dar Thompson l-a blocat. În ultimele secunde, gazdele au ajuns la linia de pedeapsă şi s-au desprins la două posesii, scor final 85-79.

Astfel, formaţia bihoreană a cedat semifinala la general cu 0-3 şi va evolua în finala mică.

În partida de miercuri seară, de la Voluntari, pentru CSM CSU, Kris Richard a fost cel mai eficace, cu  22 puncte. L-a urmat Alex Gavrilovic cu 12 puncte, în timp ce de la învingători principalul marcator a fost Vlad Moldoveanu, cu 26 de puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!