După o perioadă de acalmie, conducerea echipei orădene de baschet masculin începe să mute pe piața transferurilor. Oficialii clubului orădean au anunțat joi primul transfer din această vară. Este vorba despre Goran Gajovic, baschetbalist în vârstă de 29 de ani, care ultima dată a evoluat în Franța, dar în urmă cu câțiva ani a mai activat în România, la BC Mureș.

„Goran Gajovic este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Baschetbalistul muntenegrean a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul 2017/18”, a anunțat clubul bihorean pe site-ul oficial.

Înalt de 1.99 metri, Gajovic este un cornerman. Așadar, el evoluează în principal la poziția 3, însă poate fi utilizat și la poziția 4. „El poate să asimileze toate informațiile necesare la ambele poziții, oferind echipei posibilitatea să joace în diferite formule de joc pe parcursul aceluiași meci”, se mai precizează pe www.csmoradea.ro.

Gajovic revine în România după o experiență în primul eșalon baschetbalistic al Franței. El a jucat pentru JDA Dijon, locul 13 în ediția 2016/17 din LNB Pro A.

În 15 partide disputate pentru formația amintită, Gajovic a avut medii statistice de 2.5 puncte, 1.7 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții în 13.1 minute pe meci pentru 1.5 la eficiență. El a avut procentaje de 32% la două puncte, 30% la trei puncte, respectiv 83% a linia de pedeapsă în prima ligă a Franței.

Prin prisma experiențelor sale anterioare în România, jucătorul muntenegrean este cunoscut pentru faptul că poate să marcheze cu generozitate de la mare distanță. „El este un baschetbalist atletic și combativ, util în ambele faze ale jocului”, după cum mai precizează clubul orădean, pe site-ul oficial.

De menționat că Goran Gajovic a jucat în a doua jumătate a sezonului 2014-2015, pe tot parcursul stagiunii 2015-2016 și pentru cinci etape în ediția 2016-2017 în Liga Națională din România, la BC Mureș, unde a strâns 67 de prezențe în primul eșalon. Statisticile sale în baschetul românesc sunt de 11.6 puncte, 4.6 recuperări (1.1 ofensive), 2.0 pase decisive și 1.1 intercepții pentru 12.5 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă. Procentajele sale în campionatul României sunt de 50% la două puncte, 40% la trei puncte, respectiv 84% la linia de pedeapsă.

Cariera profesionistă a lui Gajovic a demarat în anul 2005. El a jucat pentru următoarele echipe: Ibon Nikšić, Primorje Herceg Novi, Danilovgrad, HEO Bileća, Sutjeska, Igokea, Feni Industries, BC Mureș, Sutjeska și JDA Dijon. Așadar, a evoluat în Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, România și Franța.

Pe de altă parte, tot joi, fanii echipei orădene au primit o veste șoc. Unul dintre cei mai importanţi sponsori, firma Gavella, nu va mai sprijini financiar formaţia.

Citiți pe această temă articolul Veste şoc: Firma Gavella nu va mai sponsoriza echipa de baschet CSM CSU Oradea!