Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a anunţat sâmbătă achiziţia unui nou jucător. Este vorba despre americanul Ramone Moore, care se va afla la primul contact cu baschetul românesc.

Născut pe 27 mai 1989, originar din Philadelphia şi înalt de 1.93 metri, Moore „poate evolua la poziții multiple la perimetru”, după cum anunţă clubul bihorean.

Conform site-ului clubului CSM, părțile au parafat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional în curs.

Ramone Moore a fost absolvent al universității Temple în 2012, iar după patru sezoane în NCAA și-a început cariera profesionistă în Italia, alături de Biella. După care a avut angajamente cu Hapoel Tel Aviv (Israel) și Springfield Armor (G-League), toate pe parcursul primului său sezon ca jucător profesionist.

După cum îl prezintă conducerea clubului „roş-albastru”, în vara anului 2013 Moore s-a alăturat lui Alba Fehérvár, din Ungaria, unde a petrecut un an. „Alături de maghiari a bifat o campanie în EuroCup, cu medie de aproape 16 puncte pe meci în zece apariții. Apoi a jucat câte un sezon la Khimik Youzhny, respectiv Pieno žvaigždės Pasvalys, în Ucraina și Lituania. Apoi, Moore a trecut în Australia în vara anului 2016 unde a jucat până la încheierea sezonului precedent. El a jucat un sezon pentru Melbourne United, după care a bifat trei sezoane în succesiune la Adelaide 36ers”, precizează Adrian Micinic, ofiţerul de presă al CSM.

În ceea ce priveşte palmaresul lui Ramone Moore, acesta cuprinde titlul de campion al Ucrainei în 2015, iar în sezonul 2017-2018 jucătorul american a fost desemnat cea mai bună rezervă a sezonului în liga din Australia, an în care a jucat finala în NBL. În fine, Moore are mai multe titluri individuale în NCAA.

Noua achiziţie a echipei orădene, care în Australia l-a avut coleg şi pe Daniel Dillon, se va alătura jucătorilor de la CSM CSU în cursul zilelor următoare.