Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a anunţat continuarea colaborării cu mai mulţi jucători autohtoni care au pus umărul la câştigarea primului titlu naţional din istorie.

Este vorba despre Andrei Mandache, Bobe Nicolescu, Rareş Paşca, Bogdan Ţîbîrnă şi Sebastian Ionescu, jucători cu care echipa orădeană a semnat angajamente încă din vara trecută.

Primii patru au făcut parte din lotul CSM-ului pe tot parcursul sezonului 2015-2016, iar cel din urmă a evoluat pentru Oradea în prima jumătate a stagiunii după care a fost cedat, sub formă de împrumut, la CSM Ploieşti. Ionescu "a ajutat formaţia prahoveană să promoveze în eşalonul de elită al ţării, însă el se va întoarce la echipă pentru reunirea ce va avea loc în cursul lunii august", notează site-ul oficial al clubului orădean.

Astfel, la ora actuală, CSM CSU Oradea are contracte semnate cu antrenorul Cristian Achim, respectiv jucătorii Sebastian Ionescu (poziţia 1), Andrei Mandache (2), Bobe Nicolescu (3), Titus Nicoară, Rareş Paşca (ambii 4), respectiv Bogdan Ţîbîrnă (5).

Astfel, CSM CSU Oradea are contracte "cu doi dintre cei mai longevivi jucători autohtoni la o echipă în Liga Naţională (Paşca şi Ţîbîrnă)", de asemenea, cu doi dintre componenţii de bază ai echipei naţionale, care şi-au început cariera la nivel de seniori la Oradea şi unde au revenit (Mandache şi Nicoară), respectiv cu doi dintre cei mai de perspectivă tineri jucători ai ţării (Ionescu şi Nicolescu).

De precizat şi faptul că Mandache, Nicolescu, Nicoară şi Ţîbîrnă, precum şi Cătălin Petrişor au fost convocaţi la echipa naţională pentru acţiunile din această vară. Ionescu este în cantonamentul echipei naţionale de tineret (U20), acolo unde ar putea ajunge şi Nicolescu.