Formaţia CSM CSU Oradea are trei baschetbalişti convocaţi la echipa naţională de seniori, pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Astfel, marţi, Federaţia Română de Baschet a trimis convocatorul pentru Andrei Mandache şi Bobe Nicolescu, iar în cursul zilei de miercuri, a sosit convocarea şi pentru cel de-al treilea jucător de la formaţia orădeană, Sebastian Ionescu.

Dacă Mandache şi Nicolescu sunt obişnuiţi deja cu aceste convocări, în schimb pentru Basti Ionescu această selecţie reprezintă o premieră.

În vârstă de 20 ani, Ionescu a participat în această vară la Campionatul European U20 masculin Divizia B, de la Oradea, câştigat de tricolori. De asemenea, el a fost prezent în China, la Jocurile Mondiale Universitare.

Reunirea echipei naţionale este programată pentru 19 noiembrie, la Cluj-Napoca. Echipa României va întâlni Italia (24 noiembrie, la Torino) şi Olanda (26 noiembrie, la Cluj-Napoca). Din grupă mai face parte însă şi Croaţia.

De menţionat că primele trei clasate din această grupă se vor califica pentru faza a II-a preliminară a Campionatului Mondial de baschet masculin.