Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor debuta în acest sfârşit de săptămână în noua ediţie a campionatului Ligii Naţionale.

Conform programului primei etape, bihorenii, campioni en-titre, vor evolua în deplasare, la Bucureşti, pe terenul celor de la Steaua. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

Dacă pentru bucureşteni acesta va fi primul meci oficial din noul sezon, pentru elevii antrenorului Cristian Achim acest meci va fi cel de-al patrulea oficial din acest an competiţional, după ce au evoluat în primul tur preliminar al Basketball Champions League, respectiv în SuperCupa României.

Deşi au ratat calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor Europeni, orădenii au un moral bun înaintea disputei de sâmbătă, după ce în urmă cu o săptămână şi-au adjduecat, în premieră, SuperCupa României.

În ceea ce-i priveşte pe bucureşteni, aceştia încep noul sezon cu un alt antrenor, în persoana lui Cătălin Burlacu. De asemenea, lotul de jucători al militarilor s-a modificat substanţial, Steaua mizând acum pe şase jucători străini, dar şi pe câţiva autohtoni.

La Steaua evoluează şi doi foşti jucători ai CSM CSU Oradea. Este vorba despre Andrei Mandache, campion alături de bihoreni în 2016 şi 2018, respectiv Mihai Gavrilă, campion naţional cu CSM-ul în 2018 şi 2019.

După cum transmit cei din conducerea clubului CSM, înaintea confruntării de sâmbătă cu Steaua, "nu există indisponibilităţi în lotul orădenilor".
Meciul va fi transmis în direct de DigiSport.