După victoria din Liga Campionilor Europeni, din Finlanda, de pe terenul celor de la Kataja Basket, campioana României la baschet masculin, formaţia CSM CSU Oradea revine în acest sfârşit de săptămână în competiţiile interene şi, duminică, va susţine la Cluj Napoca, următorul meci din Liga Naţională.

Elevii antrenorului Cristian Achim vor juca pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului, Universitatea BT din localitate, o formaţie care este cotată printre favoritele la titlu anul acesta. Se anunţă, astfel, un joc foarte disputat. Este, de altfel, un derby al campionatului nu numai al etapei a X-a.

Partida dintre Universitatea BT Cluj şi CSM CSU Oradea va avea loc la Sala Horia Demian şi va începe de la ora 20.

Deţinătoare a Cupei şi SuperCupei României, formaţia din Cluj dispune de un bilanţ general de 7-1, cu care se situează pe prima poziţia a clasamentului. Formaţia antrenată de Mihai Silvăşan s-a calificat în faza a II-a din FIBA Europe Cup, după cinci victorii din şase partide disputate.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 6-2 în competiţia internă, respectiv de 3-3 în Basketball Champions League – competiţia de top a Europei la nivel de club organizată sub egida FIBA.

Jocul este deschis oricărui rezultat, dar pentru bihoreni ar reprezenta un bun prilej de a-şi lua revanşa în faţa clujenilor, după ce au pierdut SuperCupa în faţa acestora, în deschiderea sezonului.

Meciul va fi arbitrat de Marius Ciulin, Alexandru Olaru şi Sorin Drugău, în timp ce comisar FRB a fost desemnat Mircea Martiş.

Jocul va putea fi urmărit pe micul eran, în transimisiunea directă a celor de la Digi Sport 4.

De menţionat că jucătorul echipei orădene Sean Barnette a fost inclus în echipa ideală a etapei a 6-a din sezonul regulat al Basketball Champions League. El a fost selectat în cvintetul de vis după contribuţia colosală avută la victoria CSM CSU Oradea asupra lui Kataja Basket, în Finlanda.

Prima partidă a etapei a X-a din Liga Naţională de baschet masculin s-a desfăşurat vineri şi s-a încheiat cu victoria sibienilor de la BC CSU, pe teren propriu, cu scorul de 80-77, în faţa bănăţenilor de la BC SCM Timişoara. Într-un alt meci al acestei runde, luni de la ora 18, însă, la Piteşti va avea loc jocul dintre BCM U din localitate şi Steaua CSM Eximbank, meci care, de asemenea, va fi transmis în direct de Digi Sport.