În cursul zilei de joi a avut loc la Munchen, în Germania, tragerea la sorţi pentru stabilirea turneelor de calificare, precum şi a componenţei grupelor FIBA Europe Cup.

Astfel, echipa CSM CSU Oradea, care este calificată direct în grupe, şi-a aflat o parte dintre adversarii din competiţia continentală.

Echipa bihoreană a fost cap de serie și a fost repartizată în Grupa E. Echipa antrenată de Cristian Achim va evolua în compania celor de la: Unicaja Malaga – locul 12 în ultima ediție de campionat din Spania, Kangoeroes Mechelen – finalistă a campionatului Belgiei în ultima ediție de campionat și sfertfinalistă în BNXT League, şi cu echipa care va câștiga turneul preliminar D din FIBA Europe Cup.

Turneul preliminar D cuprinde echipele: ZZ Leiden (Ţările de Jos), Beşiktas (Turcia), Cholet Basket (Franţa), Czarni Slupsk (Polonia) şi Jamtland (Suedia).

Trebuie precizat că formaţia Unicaja Malaga va juca în FIBA Europe Cup doar dacă nu câștigă turneul preliminar Basketball Champions League. În cazul în care îl va câștiga, locul acestei echipe va fi luat în Grupa E de un „lucky loser” din preliminariile FIBA Europe Cup. 

Turneele de calificare din Basketball Champions League vor avea loc în perioada 21-25 septembrie, iar cele din FIBA Europe Cup, în perioada 27-30 septembrie.

Faza grupelor FIBA Europe Cup va debuta pe data de 12 octombrie, când, în prima etapă, CSM CSU Oradea va juca în deplasare, cu echipa ce va veni din turneul preliminar FIBA Europe Cup, apoi, în etapa a doua, pe 19 octombrie, roş-albaştrii vor evolua pe teren propriu cu Unicaja Malaga. Tot pe teren propriu vor evolua şi în runda a treia, cu belgienii de la Kangoeroes Mechelen.

În returul grupei, pe 2 noiembrie, CSM CSU Oradea va juca acasă cu echipa venită din turneul preliminar, pe 23 noiembrie, în Spania, la Unicaja Malaga, iar pe 30 noiembrie în Belgia, cu Kangoeroes Mechelen.

La finalul grupei, primele două clasate se vor califica în TOP 16, unde vor fi formate patru grupe de câte patru echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!