După ce săptămâna trecută au anunţat prelungirea contractelor cu Donatas Tarolis şi Nikola Markovic, luni, conducătorii CSM Oradea au transmis că au parafat contracte şi cu doi noi jucători. Este vorba despre americanii Toddrick Gotcher şi Nijal Pearson.

În vârstă de 30 de ani, Toddrick LeSean Gotcher sosește la Oradea de la CSO Voluntari, formație pentru care a evoluat în ultimii doi ani.

Născut la data de 14 martie 1993 şi originar din Dallas, statul Texas, Gotcher măsoară 1.92 metri și este jucător de poziția 2, dar poate fi utilizat şi la poziția 1.

În cariera sa profesionistă de până acum, Toddrick a evoluat pentru Koroivos (Grecia), Cholet Basket (Franța), Ifaistos Limnou (Grecia), Besiktaş Istanbul (Turcia), MZT Skopje (Macedonia de Nord, formație alături de care a evoluat în Liga Adriatică), Charillaos Trikoupis (Grecia), după care a ajuns în România, la CSO Voluntari, echipă alături de care a câștigat Cupa României în 2022, a disputat două supercupe și s-a calificat în finala Ligii Naționale 2022.

„Gotcher a disputat 74 meciuri în Liga Națională, 9 în Cupa României și 2 în SuperCupa României, toate în uniforma celor de la CSO Voluntari. El a avut medii statistice de 13.2 puncte, 3.2 recuperări, 2.8 pase decisive și 1.4 intercepții în aproape 29 minute pe meci, cu 51% la aruncările de două puncte, 35% la semicerc și 83% la linia de pedeapsă.

Jucător polivalent, Gotcher va putea fi utilizat în diferite formule de joc, alături de ceilalți fundași din echipă. El va putea să-și asume rolul de principal mânuitor de minge, chiar dacă principala sa calitate rămâne finalizarea. Redutabil în aruncările de la mare distanță, Toddrick este un bun cunoscător al campionatului României și în același timp dispune de calitate pentru a putea menține un nivel ridicat de joc și ar putea să fie un component important al unității a 2-a pentru faza de atac”, transmit conducătorii clubului CSM Oradea, pe site-ul oficial.

Nijal Pearson, rudă cu Kris Richard

Celălalt jucător transferat luni de CSM CSU Oradea este Nijal Eman Pearson, şi el originar din Statele Unite ale Americii. Mai mult, acesta este înrudit cu Kris Richard, după cum precizează clubul bihorean. Cei doi vor fi colegi de echipă pentru prima dată la nivel profesionist.

Înalt de 1.96 metri şi jucător de poziția 3, Nijal Eman are 25 ani şi se află la primul angajament în baschetul românesc.

Născut la 21 noiembrie 1997, Pearson vine la Oradea de la Rostock Seawolves, echipă pentru care a evoluat în sezonul 2022-2023 în Bundesliga germană din postura de formație nou promovată și s-a clasat pe locul al 9-lea.

„Pearson a jucat 30 de partide în primul eșalon al Germaniei pe parcursul sezonului competițional 2022/23. El a avut medii statistice de 11.1 puncte, 5.7 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.2 intercepții și 10.3 la eficiență în 28.9 minute pe partidă. A avut procentaje de 49% la aruncările de două puncte, 33% la semicerc și 66% la linia de pedeapsă”, mai transmite conducerea vicecampioanei.

CSM precizează şi parcursul lui Nijal în cariera lui profesionistă de până acum. Astfel, el a jucat în Franţa la Chorale Roanne, apoi s-a transferat în Finlanda, la Lahti Basketball, pentru ca în vara anului 2021 să semneze cu nemţii de la Rostock Seawolves.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!