Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi încep miercuri seara seria jocurilor din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup. „Roş-albaştrii” au făcut deplasarea în Germania, pentru duelul cu echipa Brose Bamberg.

Meciul, programat de la ora 21, va aduce în faţa echipei orădene unul dintre cei mai celebri adversari pe care CSM CSU i-a întâlnit până acum. Asta pentru că Brose reprezintă baschetul german, având în palmares 9 titluri de campioană, respectiv câte 5 cupe și supercupe naționale.

„Brose a fost forța dominantă a baschetului din Germania între 2005 și 2017, perioadă în care a câștigat aproape toate trofeele din palmares. Totodată este intervalul în care a evoluat de nouă ori în Euroliga masculină – cea mai puternică întrecere baschetbalistică la nivel de club în Europa”, transmite conducerea clubului bihorean.

În afară de participarea în nouă ediții ale Euroligii masculine, cel mai bun rezultat pe plan internațional pentru Brose Bamberg este locul 4 în Basketball Champions League, obținut în anul 2019.

Lotul echipei germane cuprinde mai mulţi stranieri şi anume: cinci americani, un ceh, un croat și un israelian. După cum mai transmite clubul orădean, cei mai importanți jucători din lotul actual al lui Brose Bamberg sunt germanii Christian Sengfelder și Patrick Heckmann, respectiv americanii Patrick Miller și Julian Wright-Foreman.

În celălalt meci al primei etape din Grupa L a FIBA Europe Cup, polonezii de la Anwil Wloclawek vor întâlni echipa cipriotă Keravnos.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!