Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor debuta oficial în noul sezon competiţional în această săptămână, marţi seara, când vor susţine în Turcia, la Antalya, jocul din prima etapă a turneului de calificare din Basketball Champions League. 

Bihorenii vor întâlni de la ora 19 echipa Caledonia Gladiators din Marea Britanie.

În cazul unei victorii în faţa formaţiei scoţiene, CSM CSU Oradea va continua parcursul la turneul de calificare din Turcia, urmând să se confrunte cu PAOK Salonic din Grecia, în semifinalele turneului, în cursul serii de joi, 19 septembrie, tot de la ora 19.

Apoi, învingătoarea din acest joc va ajunge în finala turneului, programată pentru sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 21:30. În ultimul act al turneului de la Antalya, potențiali adversari sunt: Aliaga Petkimspor (Turcia), Heroes Den Bosch (Olanda) şi Cholet Basket (Franța).

Până să ajungă în această fază, CSM CSU trebuie mai întâi să treacă însă, marţi seara, de scoţienii de la Caledonia Gladiators. Jocul va putea fi urmărit în direct online, pe canalul de YouTube Basketball Champions League.

În vederea acestui turneu, delegaţia clubului orădean a plecat spre Turcia duminică, iar în cursul serii antrenorul Cristian Achim a şi condus un antrenament.

Pentru acest turneu, nu sunt probleme de efectiv la roş-albaştrii, lotul fiind în alcătuire completă. Astfel, jucătorii care au făcut deplasarea sunt: Brandon Brown, Luca Năstruț, Sayeed Pridgett şi Kris Richard (fundaşi), Bobe Nicolescu şi Travante Williams (extreme), Raul Mureșan, Paulius Petrilevicius, Marian Schmidt, Donatas Tarolis, Rolland Torok şi Kalif Young (pivoţi).

După două şedinţe de pregătire efectuate luni, în dimineaţa zilei de marţi, tehnicianul Cristian Achim va conduce ultimul antrenament înaintea jocului programat de la ora 19.

La fel ca la polo, doar câștigătoarea turneului se va califica în grupele Basketball Champions League, iar celelalte echipe vor lua apoi drumul FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!