Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea, campioni en-titre ai României, îşi încep în această săptămână seria jocurilor oficiale din noul sezon competiţional.

Elevii antrenorului Cristian Achim vor susţine primele două jocuri în cupele europene, mai exact în Liga Campionilor, unde şi-au câştigat dreptul de a evolua după ce sezonul trecut au cucerit titlul naţional.

Orădenii s-au deplasat în Finlanda, unde, joi seara, de la ora 18.30, vor întâlni în prima manşă din turul I preliminar echipa Karhu Basket.

Formaţia Karhu Basket este, la rându-i, campioana în exerciţiu a Finlandei şi s-a pregătit intens pentru dubla cu bihorenii, disputând şi trei meciuri de verificare cu caracter internaţional.

Astfel, conform site-ului clubului CSM Oradea, finlandezii au învins echipa suedeză Lulea Basket, cu scorul de 83-70, în primul amical din această vară, iar apoi au pierdut cu Jamtland, tot din Suedia, cu scorul de 88-93. Cele două meciuri au făcut parte din cadrul turneului intitulat Ostersund Cup. În fine, gruparea din Karhu Basket din Kauhajoki a învins, în cel de-al treilea amical echipa Tampere Pyrinto, cu scorul de 97-85.

Spre deosebire de tehnicianul orădenilor, Cristian Achim, în perioada precompetiţională, antrenorul Sami Toiviainen a mizat pe toţi jucătorii din lot.

Cu ultimele achiziţii, Marcus Ginyard şi Uros Lučić, CSM CSU Oradea va aborda partida de joi seara cu gândul de a obţine un rezultat cât mai bun, astfel încât în meciul retur, programat sâmbătă seara, de la ora 19, în Arena Antonio Alexe din Oradea, să poată ataca cât mai uşor calificarea.

De notat că niciun joc din dubla Karhu Basket Kauhajoki - CSM CSU Oradea nu va fi transmis de vreunul dintre posturile din România. În schimb, CSM a anunţat pe pagina de facebook că organizează un "watch party", adică o proiecţie dedicată fanilor, la baza sportivă de lângă Arena Antonio Alexe.