Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea începe în această săptămână seria jocurilor din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. În acest sens, bihorenii s-au deplasat în Olanda, acolo unde miercuri seara vor susţine jocul din prima etapă a Grupei N, cu echipa locală ZZ Leiden.

Jocul va debuta de la ora 21 şi va putea fi urmărit în transmisiune directă pe canalul de YouTube FIBA The Basketball Channel.

Formația antrenată de Cristian Achim s-a deplasat în Ţările de Jos cu un moral bun, având în vedere că este neînvinsă în toate competițiile de la 1 noiembrie. De atunci CSM a acumulat șapte victorii în toate competițiile.

Cât priveşte primul adversar din Grupa N, Leiden este o echipă care, la rându-i, are o perioadă fastă din punctul de vedere al rezultatelor. ZZ Leiden este cea mai bine cotată echipă olandeză în prezent şi vine şi ea după cinci victorii consecutive în toate competițiile. Ca urmare, miercuri seara, se anunță o un duel disputat între cele două combatante.

„ZZ Leiden se evidențiază drept o echipă redutabilă din punct de vedere defensiv. Nu a încasat mai mult de 76 puncte în niciunul din jocurile disputate în actuala campanie europeană. Important de evidențiat este faptul că olandezii au în lotul de jucători doar doi străini. Ambii sunt americani, fiind compatrioți ai antrenorului principal. Leiden mizează pe o serie de jucători autohtoni consacrați și care au un rol major în succesul propriei echipe”, precizează clubul orădean, pe site-ul oficial, înaintea disputei de miercuri seara.

Pentru duelul cu olandezii, antrenorul CSM-ului, Cristian Achim nu poate conta pe serviciile jucătorului Nikola Markovic, care este în continuare accidentat, însă îl are la dispoziție pe Jon Arledge.

După cum mai precizează clubul pe site, la jocul de la Leiden și-au anunțat prezența aproximativ 15 susținători ai CSM CSU Oradea, „aceștia fiind stabiliți în zonă fie pentru studii, fie din alte motive”. Între ei se numără și fostul jucător al echipei orădene, Vlad Marinău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!